Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 7 aug 2014 11:47

Koopjes onder smallcaps VS

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De Amerikaanse smallcaps zijn overgewaardeerd, maar er zijn nog steeds koopjes.

Amerikaanse smallcapaandelen zijn gemiddeld genomen historisch hooggewaardeerd en dat noopt tot voorzichtigheid, aldus Goldman Sachs. Toch zijn er nog koopwaardige aandelen.

Goldman Sachs onderschrijft de visie van Fed-voorzitter Janet Yellen die verklaarde dat de waardering van smallcaps opgerekt is. Zij wees vooral op de koersen van bedrijven op het gebied van sociale media en biotechnologie (dit commentaar is niet bedoeld als richtsnoer voor beleggers, maar zij doen er wel goed aan de opmerkingen bij hun eigen beleggingsafweging mee te nemen).

De volatiliteit zoals deze in de S&P500 is verwerkt, is volgens Yellen in de afgelopen maanden gedaald tot de laagste niveaus van midden jaren 1990 en 2000 en dat duidt op een sterk verbeterd marktsentiment en mogelijk ook op de jacht naar rendement. Yellen wees ook op de obligatiemarkt waar de rendementen historisch lage standen hebben bereikt en bedrijfsobligaties met een hoge risicograad gemakkelijk aan de man gebracht worden. De verhouding schuld versus bedrijfswinsten is verslechterd. Maar over het algemeen vindt Yellen aandelen, vastgoed en obligaties in lijn met de historische normen geprijsd. Zij waarschuwde voor het gevaar dat de lage rente wel tot bubbels leidt en dat de bank niet in staat is om alle bubbels op te vangen.

Goldman Sachs is het eens met de analyse van Yellen. Zo worden smallcaps gewaardeerd met een k/w van 21,3 vergeleken met gemiddeld 15,8 in de afgelopen vijf jaar. De waardering is opgevijzeld omdat de zwakkere winstverwachting niet met een navenante koersaanpassing gepaard is gegaan.

De tips betreffen veel vrij onbekende namen:

RetailMeNot (online coupons)
Synageva BioPharma
Agios Pharma Marketo (ict)
GT Advanced Technolgies (ict)
Universal Display (beeldschermen voor smartphones)
NPS Pharma
Boise Cascade (hout en bouwmaterialen)
Cornerstone Ondemand (ict)
MGIC (financiële diensten)
Radian (idem)
Vitamin Shoppe
Lumber Liquidators (vloeren; foto: 1Sock / flickr)
Office Depot (kantoorartikelen)
Nimble Storage (data-opslag).