Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 25 jul 2014 07:57

De 10 beste aandelen ter wereld

0 0 Leestijd ongeveer

De consultants van BCG gaan elk jaar op zoek naar de beste aandelen ter wereld. In totaal schuiven ze 260 bedrijven naar voren. Een overzicht van de 'Global top 10' en de top tien van de large-caps.

Elk jaar in juli komt het Amerikaanse adviesbureau The Boston Consulting Group (BCG) aanzetten met hun Value Creators. Met monnikengeduld schuimden de bedrijfsadviseurs in de voorbije maanden de internationale aandelenmarkten af. Op zoek naar de beste aandelen ter wereld monsterden zij dit jaar zo’n 35.000 aandelen wereldwijd.

Zes punten

Om te achterhalen welke aandelen de beste zijn, grijpen de consultants van BCG terug op de aloude TSR-ratio, waarbij de letters staan voor Total Shareholder Return. De TSR-ratio is een eigen ontwikkeling van BCG. Het neemt de maat van aandelen op een zestal punten waarvan bekend is dat zij van invloed zijn op het totaalrendement van aandelen.

Simplistisch gesteld is de TSR-ratio de optelsom van de gemiddelde groeivoet van de omzet, winstmarge, multiple-expansie, schuldreductie, dividendrendement en de inkoop van eigen aandelen, telkens gemeten over vijf jaar en uitgedrukt als samengesteld rendement, op jaarbasis dus.

Voor hun jaarlijkse Value Creators check-up worden de aandelen onderverdeeld in 26 sectoren en per sector maken de bedrijfsadviseurs van BCG een top tien op.

Daarnaast presenteren de consultants een Global top 10 en Large-cap top 10. Dit zijn twee overzichtelijke aandelenlijsten respectievelijk geschikt voor zeg maar kleine en grote beleggers.

Global leaders

Het overzicht van de Global top 10 telt slechts drie vertegenwoordigers uit Europa. Het merendeel van de zogeheten Global leaders komt uit industriële landen.

Large companies

Net als bij de Global top 10 wordt de top tien van de large-caps gedomineerd door bedrijven uit westerse landen. Slokop is de Verenigde Staten met zes eenheden. Baidu is een Chinees bedrijf met een hoofdnotering op Wall Street. Volkswagen is de enige telg uit Europa.

 

Elk jaar in juli komt het Amerikaanse adviesbureau The Boston Consulting Group (BCG) aanzetten met hun Value Creators. Met monnikengeduld schuimden de bedrijfsadviseurs in de voorbije maanden de internationale aandelenmarkten af. Op zoek naar de beste aandelen ter wereld monsterden zij dit jaar zo’n 35.000 aandelen wereldwijd.

Zes punten

Om te achterhalen welke aandelen de beste zijn, grijpen de consultants van BCG terug op de aloude TSR-ratio, waarbij de letters staan voor Total Shareholder Return. De TSR-ratio is een eigen ontwikkeling van BCG. Het neemt de maat van aandelen op een zestal punten waarvan bekend is dat zij van invloed zijn op het totaalrendement van aandelen.

Simplistisch gesteld is de TSR-ratio de optelsom van de gemiddelde groeivoet van de omzet, winstmarge, multiple-expansie, schuldreductie, dividendrendement en de inkoop van eigen aandelen, telkens gemeten over vijf jaar en uitgedrukt als samengesteld rendement, op jaarbasis dus.

Voor hun jaarlijkse Value Creators check-up worden de aandelen onderverdeeld in 26 sectoren en per sector maken de bedrijfsadviseurs van BCG een top tien op.

Daarnaast presenteren de consultants een Global top 10 en Large-cap top 10. Dit zijn twee overzichtelijke aandelenlijsten respectievelijk geschikt voor zeg maar kleine en grote beleggers.

Global leaders

Het overzicht van de Global top 10 telt slechts drie vertegenwoordigers uit Europa. Het merendeel van de zogeheten Global leaders komt uit industriële landen.

Large companies

Net als bij de Global top 10 wordt de top tien van de large-caps gedomineerd door bedrijven uit westerse landen. Slokop is de Verenigde Staten met zes eenheden. Baidu is een Chinees bedrijf met een hoofdnotering op Wall Street. Volkswagen is de enige telg uit Europa.