Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Opinie Vincent van Roon, 23 jun 2014 11:39

5 Veelbesproken aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Ophemelen of afkraken; er zit soms een dun lijntje tussen op de beleggingsfora. Maar zo lang er nog over je gesproken wordt, zit er in ieder geval beweging in de zaak. De 5 meest besproken aandelen van de afgelopen week.

De AEX zette vorige week zijn positieve trend voort en eindigde op een nieuw record van 317,90 punten. De stemming zit er goed in en er lijkt nog meer in het vat te zitten. Dit betekent overigens niet dat alle Amsterdamse aandelen zich positief ontwikkelen. Onderstaand treft u vijf aandelen die vorige week flink in beweging waren, positief of negatief. Beleggers hebben hier een uitgesproken mening over.

Imtech: De speelbal van de grote jongens

Het merendeel van de beleggers is negatief over de toekomst van Imtech. Op het beleggingsforum wordt vooral de grote schuldenlast van het bedrijf en daardoor de mogelijke emissie als oorzaak aangeduid. Een emissie komt er zo goed als zeker, denken beleggers. Uit het register van de AFM blijkt dat grote partijen short zitten in het aandeel. Hieruit blijkt dat volgens velen het aandeel nog veel verder kan zakken. De opleving van de koers van enige tijd geleden was van korte duur. Het aandeel daalde weer, noteert op dit moment op EUR 0,99 en gaat op zoek naar nieuwe bodems. Onderstaand een reactie van een teleurgestelde belegger:

“De huidige shortpositie staat op 9,46 procent maar met de kleinere shortpartijen, die onder de 0,5 procent noteren, komt men uit op een totaal van 13,30 procent.
Het zou rampzalig zijn voor de aandeelhouders en personeel van Imtech als dit bedrijf het niet zou redden, maar ik vrees wel voor het voortbestaan nu de schuldpositie uit de klauwen is gelopen.
Het voormalige management van Imtech en KPMG moeten zich diep schamen dat men een mooi bedrijf aan de rand van de afgrond heeft gebracht.”

De meningen van analisten lopen sterk uiteen. ABN Amro geeft een verkoopadvies met koersdoel EUR 0,90. Rabobank geeft een houdadvies met koersdoel EUR 1,31. Kepler Capital Markets geeft een koopadvies met koersdoel EUR 2,50. Het is in elk geval erg oppassen met dit aandeel blijkt uit de grote onzekerheid onder beleggers en analisten.

Air France KLM: Oppassen voor een winstwaarschuwing

Beleggers zijn al het gehele jaar niet optimistisch gestemd over Air France-KLM. Dat het aandeel dit jaar steeg van EUR 8,- naar EUR 12,- werd daarom met verbazing aangezien. Inmiddels is het aandeel weer gedaald tot onder de EUR 10,- na een aantal negatieve berichten.

Beleggers schrokken vorige week van een winstwaarschuwing van het Ierse Aer Lingus, een dag na het winstalarm van het Duitse Lufthansa. Op het forum wordt geopperd dat Air France-KLM weleens de volgende kan zijn.

Analisten zijn ook minder enthousiast geworden over het bedrijf. Vorige week verlaagde zowel UBS, Theodoor Gillissen als Jefferies & Co het advies naar ‘verkopen’.

De meeste beleggers zijn voorlopig nog niet van plan het aandeel op te pikken. Zij wachten op een koers van EUR 8,-. Tot dusver is het aandeel dus niet ‘hot’ onder beleggers.

TomTom: De ene na de andere deal

Beleggers zijn erg te spreken over TomTom. Zij wijzen erop dat de ene na de andere deal wordt gesloten en hebben er vertrouwen in dat dit een behoorlijke positieve invloed heeft op de omzet- en winstgroei de komende jaren.

Vorige week werd bekend dat TomTom een overeenkomst heeft gesloten voor de levering van digitale kaarten aan het Amerikaanse internetbedrijf AOL. Het bedrijf levert de kaarten aan MapQuest, dat navigatiediensten verzorgt via zijn website en via apps voor smartphones en tablets. MapQuest wijst naar eigen zeggen dagelijks miljoenen mensen de juiste weg.

Daarnaast heeft TomTom de laatste tijd nog belangrijke deals gesloten met Audi, Fiat en Northgate Flexible Renting. Ook van het sporthorloge wordt veel verwacht. SNS verwacht zelfs dat er in 2014 een half miljoen sporthorloges wordt verkocht.

Toch vinden analisten de koers van Tomtom aan de hoge kant. Koopadviezen zijn er niet te vinden. Theodoor Gillissen, Barclays en Kepler Capital Markets geven een verkoopadvies. SNS en Rabobank geven een houdadvies.

Beleggers zijn dus een stuk positiever dan analisten over de toekomst van het bedrijf en het aandeel. Onderstaand een bericht van een optimistische belegger:

“Mooie ontwikkelingen afgelopen weken bij TomTom.
De ene naar de andere deal en nu is het sporthorloge ook al niet aan te slepen met naar schatting 500.000 stuks verkoop in 2014. Tevens is in Italië nu de 100.000 ste download gepasseerd van de TomTom Go Mobile, deze test lijkt goed aan te slaan.
Maar nog steeds geen officiële reactie van TomTom vwb Go Mobile.”

Binck: Sprake van voorkennis?

Afgelopen vrijdag (20 juni) spoot het aandeel Binck met een enorm volume omhoog. Op beleggingsfora ging de geruchtenmachine weer eens draaien en men wees vooral naar het verleden waarin een dergelijk scenario zich ook voordeed. Destijds was de koersstijging gebaseerd op nieuws dat pas later naar buiten kwam. De stijging van vrijdag had ook geen concrete aanleiding en beleggers gaan er vanuit dat er binnenkort een positief nieuwsbericht volgt. Opvallend is dat weinig beleggers een overname verwachten. Overnamegeruchten waren er erg veel rond het bedrijf in het verleden en die bleken ook niet op waarheid gebaseerd.

Net al beleggers, zijn ook analisten erg positief over Binck. Dat blijkt uit de vele koopadviezen van o.a. Kepler Capital Markets, Rabobank en ING. Wel moet worden gezegd dat de koersdoelen van deze analisten na de stijging van vrijdag zijn gehaald. Het is nu afwachten of de koersdoelen worden aangepast. Het is verstandig het nieuws rond dit aandeel de komende week in de gaten te houden. Mogelijk krijgen beleggers gelijk en wordt er positief nieuws bekend gemaakt.

Aperam: Winst nemen of doorstijgen?

Het aandeel Aperam is een van de best presterende aandelen dit jaar op de Amsterdamse beurs. Beleggers zijn al het hele jaar uiterst positief over het aandeel, maar op het beleggingsforum blijkt dat de twijfel toeslaat. De positieve trend blijven volgen of eindelijk eens winst nemen, is het dilemma.

Het aandeel steeg afgelopen week weer met bijna 10% en noteert inmiddels boven de EUR 25,-, een nieuw record. Société Générale kwam 17 juni nog met een koopadvies en een koersdoel van EUR 31,- naar buiten. De trend van het aandeel is al maanden achter elkaar ‘sterk stijgende’. Ondanks de verbeterde vooruitzichten voor Aperam loopt de koers wel erg hard vooruit. Sommige forumleden vinden winstnemen op een koers van EUR25,- niet zo`n slecht idee. Overstappen naar Arcelor Mittal en AMG is volgens hen een goede keuze. Deze aandelen hebben nog een hele inhaalslag te maken ten opzichte van Aperam.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.