Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 27 mei 2014 16:48

Twee kansrijke mijnbouwaandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Bank of America Merrill Lynch tipt BHP Billiton en Anglo American.

Voor Bank of America Merrill Lynch zijn BHP Billiton en Anglo American de favoriete mijnbouwers. In die visie werd de bank bevestigd tijdens een door de bank gehouden congres voor klanten, waar 86 mijnbouwbedrijven aantraden, de meeste met hun bestuursvoorzitters.

Bank of America Merrill Lynch tekende een uitspraak van ceo Andrew Mackenzie van BHP Billiton op: 'Don't trust us, track us'. Mackenzie wees op de goede rendementen die het bedrijf op de investeringen behaalt. Bank of America Merrill Lynch onderschrijft dat die de hoogste in de sector zijn. De hoge productiviteit, de verbetering van de capaciteitsbenutting en de opgetrokken vooruitzichten voor de ijzerertsproductie sterken de bank in de mening dat BHP Billiton 'het beste jongetje van de klas' is. Bij het koopadvies staat het koersdoel AUS45,50.

Van Anglo American hoorde de bank dat het concern bezig is als het ware een nieuw bedrijf op te zetten met sterke nadruk op verbetering van de operationele gang van zaken. 'Het bedrijfsresultaat kan verdubbelen zonder hogere verkoopprijzen', aldus de topman van Anglo American. De bank adviseert 'kopen', met koersdoel 2300 pence, waarbij voor het bepalen van het koersdoel een korting is toegepast ten opzichte van het sectorgemiddelde vanwege operationele en financiële risico's.

Ivan Glasenberg, ceo van Glencore, deed volgens het verslag van Bank of America een fantastische uitspraak: 'Mining is forever'. En: 'Facebook kan nu bestaan en morgen niet meer, en toch een beurswaarde hebben die twee keer zo groot is als die van Glencore'. De topman gaf hoog op van de langetermijnperspectieven voor onder meer kolen, koper, zink en nikkel. De bank oordeelt 'neutraal' over Glencore. Het koersdoel is 360 pence.

Bank of America Merrill Lynch tekende geen bijzondere uitspraken op van het bestuur van staalconcern ArcelorMittal, aanwezig vanwege de eigen mijnbouw. De bank kijkt wel met argusogen naar de ontwikkeling bij ijzererts en voorziet dat de gemiddelde analistenraming verlaagd zal gaan worden. Het advies is 'neutraal', met het koersdoel €11,70.