Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 29 apr 2014 11:47

De beste dividendbeleggers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Morningstar tipt beleggingsfondsen voor dividendzoekers.

Wie een defensief element aan een beleggingsportefeuille wil toevoegen kan bij aandelen met een hoog dividendrendement terecht. Maar daarbij is opletten wel geboden, waarschuwt Morningstar.

Is het dividend het gevolg van een overtuigend dividendbeleid of van sombere bedrijfsvooruitzichten? Wat was de pay-out (het deel van de winst dat naar het dividend gaat) in het verleden? Kende het dividend grote pieken en dalen? Is het ook licht groeiend? Hoe zullen de kasstroom en de bedrijfsresultaten zich ontwikkelen? Hoe verhouden de nettoschuld en het bedrijfsresultaat zich ten opzichte van de rentekosten? Heeft het bedrijf een concurrentievoordeel, dat kasstroom en winst beschermt en waarmee deze stabiel gehouden kunnen worden? En let op: de jacht naar groei en daardoor de kans op dure acquisities is ook niet altijd goed voor aandeelhouders. Er moet een balans zijn tussen dividend (en eventueel aandeleninkoop) en investeren in toekomstige groei.

Morningstar noemt enkele goede beleggingsfondsen die gericht zijn op dividendbeleggingen: BlackRock Global Equity Income Fund, Kempen Global High Dividend, ING Hoog Dividend en Threadneedle Global Equity.