Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 20 mrt 2014 11:32

Meer geld naar Europa

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Ook dit jaar zal er geld uit Amerika naar Europese aandelen vloeien.

Vorig jaar kochten Amerikanen voor $126 mrd (het saldo van aan- en verkopen) aan Europese aandelen. In december was het saldo zelfs $23 mrd. Het jaarbedrag was hoger dan dat uit 2007, het jaar vóór de crisis, aldus Fidelity. Maar ondanks deze toestroom zijn Amerikaanse beleggers volgens de vermogensbeheerder nog steeds onderbelegd in Europa ten opzichte van de gemiddelde weging van Europa in de beleggingsportefeuilles over de jaren vóór de crisis.

Fidelity verwacht dat de onderweging verder verkleind wordt en somt daar een aantal redenen voor op: Europese aandelen zijn relatief goedkoper dan Amerikaanse, zeker gezien de fase van de conjunctuur; na de periode van koersstijging door de bereidheid om hogere k/w's te betalen, volgt de invloed van een belangrijk herstel van de winstontwikkeling bij Europese bedrijven; de Europese economie trekt aan; veel Europese onevenwichtigheden zijn onder controle en het vertrouwen neemt toe. Fidelity constateert dat alle landen in de Europese periferie − inclusief Griekenland − vorig jaar een overschot op de lopende rekening hadden. De beheerder denkt dat onder meer door het gestegen vertrouwen en de verbeterde balansposities, de fusies en overnames weer zullen toenemen.