Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 27 feb 2014 11:27

Opkomend blijft kansrijk

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Vermogensbeheerder Fidelity houdt vertrouwen in de kwetsbaar gebleken opkomende markten.

Nick Price, beheerder van het Fidelity Funds Emerging Market Fund, blijft positief gestemd over de zwakke opkomende markten, waartoe Brazilië, India, Indonesië, Zuid-Afrika (foto) en Turkije behoren. Hij kiest voor kwaliteitsaandelen.

Door verzwakkende economische groei, verslechtering van de lopende rekeningen en begrotingstekorten in sommige landen, en de algemene zorg over de gevolgen van de tapering in de Verenigde Staten, zijn de munteenheden en de aandelenmarkten in veel opkomende markten zeer onrustig geweest. Door selectief te zijn heeft het fonds van Fidelity het echter beter gedaan dan de MSCI Emerging Markets Index.

De genoemde factoren hebben veel aandelen aantrekkelijk gemaakt, aldus Price. Hij noemt consumentenbestedingen een belangrijk thema in opkomende landen. Er is ruime keuze aan goede bedrijven met een aantrekkelijke aandelenwaardering in de categorie duurzame consumentengoederen, die dan ook overwogen is in het fonds. Aandelen in de sector niet-duurzame goederen vindt hij te duur. In de portefeuille zijn onder meer gezondheidzorg, informatietechnologie en financiële waarden opgenomen. Price noemt onder andere Naspers (media), Copa Airlines, New Oriental Education (onderwijs) en Cognizant Technology Solutions (IT-outsourcing) kansrijke aandelen. Hij stelt dat het allerbelangrijkste is om het beleggingsproces primair vanaf de bedrijven te benaderen en niet van bovenaf. Het is dus van secundair belang om te kijken naar de economische ontwikkelingen per land.

Price richt zich niet alleen op de kwaliteit van de winstontwikkeling, balansen en openheid. Hij mijdt ook zo veel mogelijk bedrijven die gevoelig kunnen zijn voor overheidsmaatregelen, 'want die hoeven niet noodzakelijkerwijs ingevoerd te worden ten behoeve van ons, als minderheidaandeelhouder, en onze klanten'.