Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 26 feb 2014 18:31

Dividendportefeuille naar nieuw record

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Bij de slotkoersen van dinsdag 25 februari bereikte de dividendportefeuille opnieuw een recordstand. Mede dankzij 13 dividendverhogingen dit jaar bedraagt de dividendgroei nu al 12,6% t.o.v. heel 2013.

De dividendportefeuille zet ook in 2014 de goede reeks van de laatste jaren door met een winst van 1,4% bij de slotkoersen van dinsdag (S&P500-index verliest dit jaar 0,2%).

Het totaalrendement bedraagt nu +65,9% sinds de start in september 2011 met 25 sterke dividendaandelen. 

Inmiddels zijn dat 40 aandelen die stuk voor stuk een stabiel tot jaarlijks groeiend dividend uitkeren.

Na minder dan twee maanden in 2014 verhoogden al 13 van deze aandelen hun dividend, met als laatste wapenfeit een dividendverhoging van 15% voor Dividend Aristocrat PepsiCo, dat nu al 42 jaar op rij het dividend verhoogt.

Dankzij het elk kwartaal herbeleggen van dit dividend, dat zoals gezegd door vrijwel alle aandelen in portefeuille elk jaar verder wordt verhoogd, kan er op jaarbasis consequent een fraaie dividendgroei gerealiseerd worden.

Zo levert de huidige portefeuille inmiddels al 12,6% meer dividend op dan het totale bedrag dat vorig jaar werd ontvangen. Sinds de start in 2011 was er elk jaar sprake van een hoger dividendinkomen, ook nadat er vooral vorig jaar veel wijzigingen werden doorgevoerd waarbij aandelen met een hoger dividendrendement werden ingeruild voor bedrijven met een lager, maar sneller groeiend dividend.

Het spreekt voor zich dat het genoemde percentage de komende maanden nog verder zal oplopen als ook de andere aandelen in de dividendportefeuille hun dividend verhogen, in combinatie met het compounding effect dankzij het elk kwartaal herbeleggen van deze groeiende dividenduitkeringen.

GROTE UITBLINKERS
In 2014 kent de dividendportefeuille inmiddels drie aandelen die goed zijn voor een koerswinst van minstens 15%. Behalve de twee grootste dalers van vorig jaar gaat het hier ook om het best presterende aandeel van 2013, dat inmiddels goed is voor een totaalrendement van 107%.

Van de 40 aandelen zijn er nu drie goed voor een total return van minimaal 100%, met Dividend Aristocrat PPG Industries als absolute topper. Deze Amerikaanse concurrent van AkzoNobel zit vanaf dag één in de dividendportefeuille en is nu goed voor een totaalrendement van 178,6%. Het aandeel staat momenteel op een hoogste koers ooit.

In het dividend E-magazine van vrijdag 28 februari is er uiteraard weer uitgebreid aandacht voor de dividendportefeuille, inclusief de laatste wijzigingen, dividendrendementen en een advies per aandeel.

Het maandelijkse E-magazine is exclusief toegankelijk voor abonnees van Beleggers Belangen. In de editie van vrijdag kijk ik onder meer naar de 54 Dividend Aristocrats voor 2014 met een advies per aandeel en is er een uitgebreid interview met Mark McAllister van het Tactical Dividend Income Fund van Legg Mason-Clearbridge.

Tekst: Menno van Hoven, 26 februari 2014

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.