Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 24 feb 2014 13:20

Klein tikje hier, uitblinkers daar

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De perikelen bij SBM Offshore geven de Nederlandse portefeuille een klein tikje. In de offensieve portefeuille blinken de mijnbouwaandelen uit.

Vanaf de start van onze portefeuille NL gemeten, staan we 2,0 procentpunten meer in de plus dan de AEX (zie grafiek 1). Dit jaar lopen we echter iets achter (grafiek 2). Dat komt met name door de knauw die de koers van SBM vorige week opliep nadat duidelijk was geworden dat de schaal van de omkoopzaak aanzienlijk groter is dan in eerste instantie gedacht. Daar kwam deze week nog een onderzoek door de Braziliaanse autoriteiten bij. Arcelor, Delta Lloyd en Fugro staan dit jaar ook in de min, Value8 is met een rendement van 30,1% duidelijk de topper. Vorige week hebben wij Heijmans aan onze portefuille toegevoegd. Hoewel daar het nodige risico aan kleeft, menen wij dat de positievere geluiden uit de bouwsector dit tot een kansrijk aandeel maken.

Portefeuille NL versus de AEX sinds de start op 1 juli 2013:

Portefeuille NL versus de AEX sinds 1 januari 2014:

De offensieve portefeuille staat dit jaar op een klein verlies van 0,2%. Grootste uitblinkers zijn vooralsnog de mijnbouwaandelen, met onder meer een koerswinst van 15,8% voor Barrick Gold. In negatieve zin springen met name DSM en SBM Offshore er uit met een verlies van respectievelijk 15 en 25% na anderhalve maand in 2014. Daar staat tegenover dat grote uitblinker LyondellBasell (+120%) deze week weer een nieuwe hoogste koers ooit bereikte op $85,40. Ook de twee laatste aankopen van vorige week, Manpowergroup (+3,3%) en Lindsay (5,6%) , zijn sterk gestart.

Offensieve portefeuille versus Dow Jones sinds 1 januari 2014:


Voor abonnees: bekijk de actuele posities (rekendatum 21 februari 2014) van de portefeuilles: