Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 19 feb 2014 13:16

Bijna 200% rendement

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Het best presterende aandeel uit de defensieve portefeuille, Arseus, nadert een rendement van 200%. In de Nederlandse portefeuille presteren Aalberts en Value8 goed.

Het herstel op de aandelenmarkten is niet aan de defensieve portefeuille voorbij gegaan, hoewel de weging van aandelen in de portefeuille slechts 28% bedraagt. Het totaalrendement op het aandelensegment steeg in een week tijd van 18,2 naar 20,1%.

De absolute uitblinker onder de aandelen van de defensieve portefeuille is nog steeds Arseus dat een totaalrendement van 200% nadert (199,3%). Roche (+111,9%) en Acomo (+101,5%) zijn inmiddels de 100%-grens gepasseerd. Dit jaar staan het aandelensegment nog op een licht verlies, maar dat wordt vrijwel volledig gecompenseerd door lichte stijgingen van het obligatiesegment (+0,3%) en van het Standard Life Global Absolute Return Strategies fund (+0,5%).
Bekijk ook de posities van alle assets in de voorbeelportefeuilles (alleen toegankelijk voor abonnees). We verversen dit overzicht wekelijks op (uiterlijk) vrijdag.
Het totaalrendement van de defensieve portefeuille (blauw) tegenover de AEX sinds de start op 9 november 2010:

De koersdalingen van SBM en Arcadis hebben het rendement van de Nederlandse portefeuille niet aangetast: onveranderd +16,2%. Belangrijke koerswinsten werden geboekt met Aalberts en Value8. SBM blijft in de portefeuille, maar we houden wel de vinger aan de pols.

Door de aankoop van Acomo restte iets meer dan €800 in kas. Timing van een aankoop (en verkoop) is een van de moeilijkste aspecten van beleggen. Hoewel het aandeel al sterk is gestegen, besteden wij dit geld aan Heijmans, omdat we van mening zijn dat er door het nakende herstel van de Nederlandse bouwmarkt nog ruim koerspotentieel in het aandeel zit.

Het totaalrendement van de Nederlandse portefeuille (blauw) ten opzichte van de AEX sinds de start op 1 juli 2013:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.