image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 29 Jan 2014 16:00

Shell: houden?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Update

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Motors

Advies
houden
Update

Heineken

Advies
kopen

Na de winstwaarschuwing van Shell verlaagde alleen Petercam het advies naar 'verkopen'.

Analisten werden overvallen door de waarschuwing van Royal Dutch Shell dat het resultaat over het vierde kwartaal 2013 aanmerkelijk lager uitvalt dan over dezelfde periode in 2012. Sinds de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn de resultaten bij zowel 'upstream' als 'downstream' volgens ING verslechterd. De bank veronderstelt dat de nieuwe bestuursvoorzitter drastische maatregelen zal nemen om het activiteitenpakket van het concern te verkleinen teneinde de resultaten te verbeteren. De bank denkt dat het dividend niet in gevaar komt. ING handhaaft het advies op 'kopen', met een koersdoel van €27,60.

Ook Bank of America Merrill Lynch rekent op hard ingrijpen. Mededelingen daarover verwacht de bank tijdens een managementdag op 13 maart. Het oordeel is onveranderd 'houden'.

Petercam heeft als enige het advies verlaagd, van 'houden' naar 'verkopen', met koersdoel €25,50. De onderbouwing van deze adviesverlaging was ons begin deze week niet bekend.

Andere adviesaanpassingen na de cijfers zijn er niet. Ze variëren tussen 'houden' en 'kopen', met koersdoelen tussen €25 en €32,20.


Foto: de per 1 januari aangetreden nieuwe topman van Shell, Ben van Beruden (Shell; flickr.com)