Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 10 jan 2014 13:18

Tot 21% in de plus

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Een actueel overzicht van de voorbeeldportefeuilles van Beleggers Belangen, inclusief de afzonderlijke rendementen van alle posities.

De redactie van Beleggers Belangen houdt voor de abonnees vijf voorbeeldportefeuilles bij: de defensieve en offensieve portefeuille, de dividendportefeuille, de Nederlandse portefeuille en de pensioenportefeuille.

OFFENSIEVE PORTEFEUILLE

Het doel van de offensieve portefeuille is het beter te doen dan de AEX. Dat doen wij door als de beurzen naar beneden gaan een deel cash aan te houden en als de beurzen omhoog gaan ons niet te beperken tot Nederlandse hoofdfondsen, maar ook veel buitenlandse aandelen en andere assetcategorieën in de portefeuille op te nemen.

DEFENSIEVE PORTEFEUILLE

Het belangrijkste doel van de defensieve portefeuille is om het ingelegde vermogen op lange termijn in stand te houden. Op de tweede plaats komt pas vermogensgroei. Dat betekent dat wij tevreden zijn als wij in een neergaande beurs minder verliezen dan de AEX en dat wij ermee kunnen leven als wij in een opgaande beurs minder winnen dan de AEX.

PENSIOENPORTEFEUILLE

De pensioenportefeuille van Beleggers Belangen belegt voornamelijk in beleggingsfondsen en ETF’s. Het doel van deze redelijk onderhoudsvrije en goed gespreide portefeuille is een stabiele vermogensopbouw voor de lange termijn. Doel is het behalen van een absoluut, positief rendement en niet het verslaan van een index. Het vermijden van een ‘permanent loss of capital’ staat voorop, vandaar dat er ook grote cashposities aangehouden kunnen worden.

NEDERLANDSE PORTEFEUILLE

Ook het doel van de Nederlandse portefeuille is het verslaan van de AEX. Zoals uit de naam al blijkt, is de opzet van deze portefeuille om dit doel te bereiken met investeringen in Nederlandse beleggingen. Op dit moment is de portefeuille gevuld met negen aandelen waarvoor we in de Koerswijzer een koopadvies hebben staan.

DIVIDENDPORTEFEUILLE

Voor de dividendportefeuille verwijzen we u naar het maandelijkse Dividend E-magazine.