Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 7 jan 2014 12:03

Rendement op recordhoogte

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De Nederlandse portefeuille heeft zijn doelstelling gehaald: de AEX is verslagen (19,2 om 16,2%). De defensieve portefeuille doet het ook naar behoren.

Portefeuille NL eindigt op hoogste jaarstand

De Nederlandse aandelenportefeuille is het jaar geëindigd met een totaalrendement van 19,2%, de hoogste jaarstand. De eindspurt van de koersen in de laatste dagen van het jaar verhoogde het rendement van 14,2 naar 19,2%. Een overtuigende winst boekte Aalberts, met €2 tot €23,20. Dit aandeel is, samen met Brunel en TMG, de beste belegging gebleken: het rendement voor alledrie bedroeg circa 35% . Met een resultaat van 19,2% is de doelstelling om de AEX (+16,2%)  te verslaan geslaagd. De AMX is dit jaar 19,3% gestegen en de AScX 17,7%. De samenstelling van de portefeuille blijft ongewijzigd.

Defensieve portefeuille in de plus

Het rendement van de defensieve portefeuille over 2013 bedroeg +5,5%. Het rendement van de obligatieposities (16,9% van de portefeuille) was -1,1%, van de beleggingsfondsen (4,7% van de portefeuille) +5,3% en van de individuele aandelen (26,5% van de portefeuille) +18,8%. Uitblinkende individuele aandelen waren Arseus, Arcadis, Roche, Microsoft en Novartis. Achterblijvers waren onder meer Royal Dutch Shell en Coca-Cola, maar ook zij sloten 2013 af met een positief rendement. Gerekend vanaf het begin van de portefeuille, ruim drie jaar geleden, staat alleen de Powershares RAFI Emerging Markets ETF (-14,7%) in de min. De portefeuille bestaat voor 52% uit cash.

  • De jaargrafiek van de Nederlandse portefeuille (blauw) tegenover de AEX, sinds de start van de portefeuille op 1 jkuli 2013: