Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 26 nov 2013 12:59

Goede rendementen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Een actueel overzicht - inclusief posities - van onze offensieve, defensieve en Nederlandse portefeuille.

Onze Portefeuille NL blijft prima renderen. Sinds het begin, eerder dit jaar, staan we 18,0% in de plus vergeleken met een AEX-index die 15,4% is gestegen. We hebben slechts één aandeel waar een min voor het percentage moet worden geschreven, namelijk Fugro. Dat is niet zo verwonderlijk, want dat fonds hebben we pas een week geleden aan onze portefeuille toegevoegd. Twee aandelen laten een miniem plusje zien, te weten Value8 en ArcelorMittal, waarvan de laatste ook pas een paar weken geleden is aangeschaft. De andere zeven aandelen overtreffen de index. Grootste stijgers zijn Brunel (38,6%), TMG (37,5%) en Aalberts (29,2%). We hebben nog genoeg cash voor een nieuwe positie.

In vergelijking tot twee weken geleden heeft de defensieve portefeuille een tiende procentpunt gewonnen. Het totaalrendement sinds de start van de portefeuille komt daarmee op 13,3%. Het aandelensegment is met een totaalrendement van 20,3% de drijvende kracht achter de portefeuille. Het obligatiedeel komt tot een rendement van een kleine 9%. Binnen het aandelensegment is er slechts één negatieve positie: de Powershares RAFI Emerging Markets ETF (-10,9%). Daar tegenover staan toppers als Arseus (+140,5%) en Roche (+108,5%). Acomo nadert de 100%-grens (+97,7%).

Tegenover prachtige rendementen voor individuele aandelen in de offensieve portefeuille staan nog altijd flinke verliezen voor de categorieën grondstoffen en opkomende markten. Van de 34 individuele aandelen zijn er dit jaar tien goed voor een winst van minimaal 30%, waarbij Aalberts, SBM Offshore en Dollar Tree als grote uitblinkers gelden.

Alle posities per 19 november:

Voor een actueel overzicht van de dividendportefeuille, zie het Dividend E-magazine van 22 november.