Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 12 nov 2013 13:17

Volkswagen verdient herwaardering

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Het aandeel Volkswagen  verdient dankzij de derdekwartaalcijfers een herwaardering, meent Berenberg.

De derdekwartaalcijfers van Volkswagen AG (moeder van onder meer Volkswagen, Audi en Scania) vallen bij de analisten van Berenberg duidelijk in goede aarde. De cijfers moeten beleggers vertrouwen geven in de ontwikkeling van de cashflow en in de mogelijkheden om de kosten bij het merk Volkswagen onder controle te krijgen en de vruchten te plukken van het MQB-productiesysteem (Modularer Quer Baukasten: meer standaardonderdelen bij alle merken en typen binnen het concern, een aanpak die moet leiden tot kostenbesparingen). Volgens Berenberg zal de slechte naam die het merk Volkswagen de laatste tijd had, en die leidde tot twijfel over de kwaliteit van de AG als geheel, wegebben door de sterke margeverbetering.

De omzet bij Volkswagen AG blijft zwak, maar door de margeverbetering en een andere productmix volgend jaar rekent Berenberg op een duidelijk herstel. Bij de AG daalde de omzet met 3,8%, maar het bedrijfsresultaat steeg met 19,9%.

Op basis van de winsttaxatie 2014 is de k/w van 9,2 lager dan die van BMW, Ford, Toyota en Daimler. Berenberg adviseert 'kopen' met koersdoel €240.