Updates

Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 15 aug 2013 16:14

Zoeken naar kansen in grondstoffen

0 0 Leestijd ongeveer

Afgaande op mediaberichten lijkt het nu echt gedaan met de populariteit van grondstoffen, die een grote vlucht nam na het uiteenspatten van de dotcom-hype zo’n tien jaar geleden. Is beleggen in grondstoffen kansloos of zijn er toch mogelijkheden?

‘Commodities’ vormden jarenlang een mooi alternatief voor de volatiele aandelen, die zo nu en dan toch wel heel diep konden zinken. Maar het sentiment is behoorlijk omgeslagen. De teleurstellende gang van zaken op de grondstoffenmarkt komt tot uiting in de Dow Jones UBS Commodity Index. Die verloor over de eerste zes maanden van dit jaar 9,3% van zijn waarde. ‘Supercycle in grondstoffen voorbij’ kopte de Wall Street Journal onlangs. Voornaamste boosdoeners volgens de krant: de trage economische groei in de wereld en de terugval in de groei van de Chinese economie in het bijzonder.

Ook het Financieele Dagblad en andere media lieten weten niet langer gecharmeerd te zijn van grondstoffen. Weinig opbeurende berichten, maar met een goede selectie zijn ‘commodities’ wel degelijk een mooie aanvulling op de portefeuille, betoogt Beleggers Belangen in de uitgave van 14 augustus.

Beleggingsfondsen
Wetende dat grondstoffen op dit moment niet populair zijn (en dat trends op de financiële markten nog weleens de neiging hebben zichzelf een tijdje in stand te houden), is het de kunst om goed te kijken naar de verschillende manieren van beleggen in commodities. Actieve futurefondsen, waar long en short gegaan kan worden of die een andere weging dan de index hanteren, zijn kansrijk. Nog beter zijn beleggingsfondsen die aandelen kopen van bedrijven die actief zijn in grondstoffensectoren, zoals mijnbouw, energie en industriële materialen.

Meer weten over de kansen in grondstoffen en wekelijks op de hoogte blijven van de beste beleggingstips? Neem een abonnement op Beleggers Belangen.
 

‘Commodities’ vormden jarenlang een mooi alternatief voor de volatiele aandelen, die zo nu en dan toch wel heel diep konden zinken. Maar het sentiment is behoorlijk omgeslagen. De teleurstellende gang van zaken op de grondstoffenmarkt komt tot uiting in de Dow Jones UBS Commodity Index. Die verloor over de eerste zes maanden van dit jaar 9,3% van zijn waarde. ‘Supercycle in grondstoffen voorbij’ kopte de Wall Street Journal onlangs. Voornaamste boosdoeners volgens de krant: de trage economische groei in de wereld en de terugval in de groei van de Chinese economie in het bijzonder.

Ook het Financieele Dagblad en andere media lieten weten niet langer gecharmeerd te zijn van grondstoffen. Weinig opbeurende berichten, maar met een goede selectie zijn ‘commodities’ wel degelijk een mooie aanvulling op de portefeuille, betoogt Beleggers Belangen in de uitgave van 14 augustus.

Beleggingsfondsen
Wetende dat grondstoffen op dit moment niet populair zijn (en dat trends op de financiële markten nog weleens de neiging hebben zichzelf een tijdje in stand te houden), is het de kunst om goed te kijken naar de verschillende manieren van beleggen in commodities. Actieve futurefondsen, waar long en short gegaan kan worden of die een andere weging dan de index hanteren, zijn kansrijk. Nog beter zijn beleggingsfondsen die aandelen kopen van bedrijven die actief zijn in grondstoffensectoren, zoals mijnbouw, energie en industriële materialen.

Meer weten over de kansen in grondstoffen en wekelijks op de hoogte blijven van de beste beleggingstips? Neem een abonnement op Beleggers Belangen.