Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 15 jul 2013 15:27

Opmerkelijk dividendnieuws

0 0 Leestijd ongeveer

In de dividendnieuwsbrief kom ik maandelijks met een aantal interessante nieuwsfeiten op dividendgebied in de nieuwsrubriek.

In de 18 pagina's tellende dividendnieuwsbrief is zijn er maandelijks drie pagina's gereserveerd voor het laatste dividendnieuws uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten.

Elke maand doe ik hier verslag van de laatste ontwikkelingen op dividendgebied, waarbij er aandacht is voor de dividendhistorie en het dividendrendement van de aandelen die in een bepaalde maand hun dividend hebben verhoogd, verlaagd of voor het eerst een dividend gaan uitkeren.

Het zal veel velen geen verrassing zijn dat het meeste dividendnieuws maandelijks afkomstig is uit de Verenigde Staten. Toch is er ook elke maand wel iets te melden op dividendgebied voor de Nederlandse beurs.

Deze maand is er onder meer aandacht voor het dividend van Ziggo en ASM International.

Ook publiceren we op deze nieuwspagina's elke maand enkele opmerkelijke nieuwsfeiten. Die van juni leest u hieronder.

1. Apple is 's werelds grootste dividendbetaler na de eind april aangekon­digde verhoging van 15%. In totaal zal Apple dit jaar $11,46 mrd aan dividend uitkeren, wat een fractie meer is dan Exxon Mobil, dat na een divi­dendverhoging van 10,5% in 2013 $11,29 mrd uitkeert.

2. Het in de dividendportefeuille opgenomen industriële conglomeraat United Technologies (Otis-liften en roltrappen, Carrier-airconditioning, Sikorsky helikopters en Pratt & Whit­ney-vliegtuigmotoren) verhoogt inmiddels al 19 jaar op rij zijn dividend. Het opmerkelijke is dat het dividend om de vijf kwartalen verhoogd wordt, in tegenstelling tot de standaard van vier voor vrijwel alle Amerikaanse di­videndaandelen. Het huidige dividendrendement is 2,2%. 
 
3. Newmont Mining koppelt zijn dividenduitkeringen aan de ontwikkeling van de goudprijs. De kort geleden aangekondigde divi­dendverlaging van 18% correspondeert met de flink gedaalde goudprijs in 2013. In het eerste kwartaal werd het dividend nog verhoogd. 
 
In de dividendnieuwsbrief van juli, die aanstaande vrijdag verschijnt, is er onder meer aandacht voor de link tussen Dow Chemical en Unilever (beide opgenomen in de dividendportefeuille) en de twee bedrijven die tussen 2002 en 2012 ruim $100 miljard aan dividend uitkeerden aan hun aandeelhouders.
 
Tekst: Menno van Hoven, 15 juli 2013
(menno.van.hoven@reedbusiness.nl)

In de 18 pagina's tellende dividendnieuwsbrief is zijn er maandelijks drie pagina's gereserveerd voor het laatste dividendnieuws uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten.

Elke maand doe ik hier verslag van de laatste ontwikkelingen op dividendgebied, waarbij er aandacht is voor de dividendhistorie en het dividendrendement van de aandelen die in een bepaalde maand hun dividend hebben verhoogd, verlaagd of voor het eerst een dividend gaan uitkeren.

Het zal veel velen geen verrassing zijn dat het meeste dividendnieuws maandelijks afkomstig is uit de Verenigde Staten. Toch is er ook elke maand wel iets te melden op dividendgebied voor de Nederlandse beurs.

Deze maand is er onder meer aandacht voor het dividend van Ziggo en ASM International.

Ook publiceren we op deze nieuwspagina's elke maand enkele opmerkelijke nieuwsfeiten. Die van juni leest u hieronder.

1. Apple is 's werelds grootste dividendbetaler na de eind april aangekon­digde verhoging van 15%. In totaal zal Apple dit jaar $11,46 mrd aan dividend uitkeren, wat een fractie meer is dan Exxon Mobil, dat na een divi­dendverhoging van 10,5% in 2013 $11,29 mrd uitkeert.

2. Het in de dividendportefeuille opgenomen industriële conglomeraat United Technologies (Otis-liften en roltrappen, Carrier-airconditioning, Sikorsky helikopters en Pratt & Whit­ney-vliegtuigmotoren) verhoogt inmiddels al 19 jaar op rij zijn dividend. Het opmerkelijke is dat het dividend om de vijf kwartalen verhoogd wordt, in tegenstelling tot de standaard van vier voor vrijwel alle Amerikaanse di­videndaandelen. Het huidige dividendrendement is 2,2%. 
 
3. Newmont Mining koppelt zijn dividenduitkeringen aan de ontwikkeling van de goudprijs. De kort geleden aangekondigde divi­dendverlaging van 18% correspondeert met de flink gedaalde goudprijs in 2013. In het eerste kwartaal werd het dividend nog verhoogd. 
 
In de dividendnieuwsbrief van juli, die aanstaande vrijdag verschijnt, is er onder meer aandacht voor de link tussen Dow Chemical en Unilever (beide opgenomen in de dividendportefeuille) en de twee bedrijven die tussen 2002 en 2012 ruim $100 miljard aan dividend uitkeerden aan hun aandeelhouders.
 
Tekst: Menno van Hoven, 15 juli 2013
(menno.van.hoven@reedbusiness.nl)