Updates

Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Opinie Beleggers Belangen, 3 jan 2013 15:44

Europese aandelen steeds aantrekkelijker

0 0 Leestijd ongeveer

Europese aandelen worden steeds aantrekkelijker en de DAX kan een recordstand bereiken, aldus DWS.

Volgens vermogensbeheerder DWS zijn wij het dieptepunt voorbij en hoeft Europa niet langer aan het infuus te liggen. Het heeft vooruitgang geboekt met het beheersen van de staatsschuldencrisis.

De eerste positieve resultaten van de hervormingen in de probleemlanden worden zichtbaar en zorgen voor een vitaler beeld. De ontwikkeling van de betalingsbalansen in de periferie wijst op een opmerkelijk gestaag herstel. Maar de schuldencrisis is nog lang niet voorbij, aldus DWS.

De vermogensbeheerder verwacht dat de obligatiemarkten ook in 2013 gedomineerd worden door politieke besluitvorming, al zijn de zorgen over een schuldescalatie naar de achtergrond gedrongen. Het gevaar van een negatieve rente neemt echter toe.

Duitse obligaties, die velen als veilig beschouwen, zijn 'duur' en geven, als men de inflatie meerekent, al een negatieve rente. Hoge positieve rendementen zijn alleen te behalen met bijvoorbeeld periferie-obligaties en covered bonds.

Obligaties uit Portugal, Ierland, Spanje en Italië worden gedekt door de opkoopregeling van de ECB. Covered bonds kennen ook een vorm van onderpand. Voor aandelen, en dan vooral Europese, wordt 2013 een omslagjaar, schrijft DWS.

Het risico dat de eurozone instort, is voor de komende tijd aanzienlijk verminderd door de acties van de ECB, en de eerste stappen in de richting van een verbetering van de concurrentieposities worden zichtbaar. In veel beleggingsportefeuilles is Europa ondervertegenwoordigd en dat kan gaan veranderen.

DWS verwacht dan ook dat onder andere de Duitse aandelenmarkt het goed zal blijven doen. Een belangrijk punt daarbij is dat het Duitse bedrijfsleven steeds meer marktaandeel in het buitenland verovert.

De kans bestaat dat de DAX een nieuwe recordstand bereikt. DWS adviseert beleggers te kiezen voor zowel groeiaandelen als aandelen met een hoog dividendrendement.  

Volgens vermogensbeheerder DWS zijn wij het dieptepunt voorbij en hoeft Europa niet langer aan het infuus te liggen. Het heeft vooruitgang geboekt met het beheersen van de staatsschuldencrisis.

De eerste positieve resultaten van de hervormingen in de probleemlanden worden zichtbaar en zorgen voor een vitaler beeld. De ontwikkeling van de betalingsbalansen in de periferie wijst op een opmerkelijk gestaag herstel. Maar de schuldencrisis is nog lang niet voorbij, aldus DWS.

De vermogensbeheerder verwacht dat de obligatiemarkten ook in 2013 gedomineerd worden door politieke besluitvorming, al zijn de zorgen over een schuldescalatie naar de achtergrond gedrongen. Het gevaar van een negatieve rente neemt echter toe.

Duitse obligaties, die velen als veilig beschouwen, zijn 'duur' en geven, als men de inflatie meerekent, al een negatieve rente. Hoge positieve rendementen zijn alleen te behalen met bijvoorbeeld periferie-obligaties en covered bonds.

Obligaties uit Portugal, Ierland, Spanje en Italië worden gedekt door de opkoopregeling van de ECB. Covered bonds kennen ook een vorm van onderpand. Voor aandelen, en dan vooral Europese, wordt 2013 een omslagjaar, schrijft DWS.

Het risico dat de eurozone instort, is voor de komende tijd aanzienlijk verminderd door de acties van de ECB, en de eerste stappen in de richting van een verbetering van de concurrentieposities worden zichtbaar. In veel beleggingsportefeuilles is Europa ondervertegenwoordigd en dat kan gaan veranderen.

DWS verwacht dan ook dat onder andere de Duitse aandelenmarkt het goed zal blijven doen. Een belangrijk punt daarbij is dat het Duitse bedrijfsleven steeds meer marktaandeel in het buitenland verovert.

De kans bestaat dat de DAX een nieuwe recordstand bereikt. DWS adviseert beleggers te kiezen voor zowel groeiaandelen als aandelen met een hoog dividendrendement.