Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 25 okt 2012 15:01

Acht betrouwbare Nederlandse dividendaandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Omdat in Nederland betrekkelijk weinig aandelen geschikt zijn voor een dividendportefeuille, heeft het tijdschrift Beleggers Belangen voor u acht betrouwbare Nederlandse aandelen geselecteerd.

Door de lage rente op obligaties en spaarrekeningen staat het dividend de laatste paar jaar in de schijnwerpers. Niet zelden kan er op papier een rendement van een of twee procentpunten meer gehaald worden op aandelen met een aardige dividenduitkering dan mogelijk is met obligaties. En mocht op een gegeven moment de wereldeconomie weer aantrekken, dan is er ook nog eens een aardige koerswinst mogelijk. Maar wil deze theorie ook in de praktijk werken, is het natuurlijk noodzakelijk dat het dividend wel uitbetaald blijft worden.

Het tijdschrift Beleggers Belangen heeft in het omslagartikel van vrijdag 26 oktober 2012 de bekendste Nederlandse dividendaandelen beoordeeld op de vraag of de dividendbetalingen in de toekomst ook houdbaar zijn. Die heeft geresulteerd in een lijst van slechts acht betrouwbare Nederlandse dividendaandelen
Van de acht bedrijven die in onze ogen qua houdbaar dividend ‘goed’ scoren, zijn er ook nog eens drie vastgoedbedrijven. Wij zouden daarom niet willen adviseren deze selectie klakkeloos over te nemen, want dan zou vastgoed namelijk een te groot gewicht krijgen.
Wij denken dat Nederlandse beleggers er verstandig aan doen om ook regelmatig een blik over de grenzen te werpen voor dividend­aandelen. In onze dividendportefeuille zijn bijvoorbeeld op dit moment Shell en Unilever de enige Nederlandse aandelen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.