Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 10 sep 2012 13:03

Lucratieve optietransacties

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

ING beveelt opties aan op Brunel, Delhaize en Unit4. Verder is Boskalis verheven tot 'favoriet'.

ING heeft uit de lijst van beoordeelde aandelen uit de Benelux er een paar genomen waarop een lucratieve optietransactie mogelijk is. De selectie is gebaseerd op de fundamentele visie van de analisten op het bedrijf en de analyse van de beweeglijkheid van het aandeel.
Brunel, Delhaize en Unit4 bieden de optiebelegger kansen. Brunel toonde bij de tweedekwartaalcijfers andermaal de kracht van de bedrijfsactiviteiten aan, met het vooruitzicht op een sterk derde kwartaal en een verhoging van de omzetverwachting voor het hele jaar. Bij het koopadvies staat een koersdoel van €46. Aangeraden wordt een calloptie december 2012 met €36 als uitoefenprijs te kopen.
Unit4 behoort evenals Brunel tot de favoriete aandelen van ING. Het bedrijf ontwikkelt zich sterk. ING heeft een koersdoel van €25,75 en acht het neerwaarts risico van het aandeel beperkt; daarom raadt de bank aan om de putoptie december 2010 met als uitoefenprijs €19 te verkopen (‘schrijven’). De Belgische supermarktketen Delhaize krijgt van ING een verkoopadvies.
Volgens de analist van de bank zal het bedrijf het slechter blijven doen dan de markt en het aandeel ligt er zwak bij. Dan is het kopen van de decemberput met de uitoefenprijs van €30 kansrijk, aldus de bank. Tot de favoriete aandelen van ING behoren, behalve voornoemde Brunel en Unit4, ook ASMI, Barco, CSM, D’Ieteren, Heineken, SBM Offshore en Telenet en daaraan is Boskalis toegevoegd.
Boskalis verdient de kwalificatie, omdat het dieptepunt in de ebitmarge van de baggeractiviteiten bereikt is en de huidige marktcondities stabiel zijn. Daardoor is het neerwaarts risico afgenomen. Bovendien is de orderportefeuille gestegen, ondanks de onzekere macro-economische vooruitzichten en bezuinigende overheden. ING stelt dat de orderportefeuille ook na het tweede kwartaal is gegroeid.
Verder haalt het bedrijf ruim 50% van de omzet uit opkomende markten en de energiesector. Het aandeel verdient een hogere koers-winstverhouding. Het koersdoel is €36.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.