image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 29 mei 2012 09:14

Fugro favoriet

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

ING is optimistisch over de dienstverleners aan de olie-industrie. Fugro is de favoriet.

Olieconcerns zullen volgens ING de komende jaren fors investeren, met circa 10% groei per jaar. Dat is gunstig voor bedrijven uit de Benelux, die diensten verlenen aan deze sector. Zij werken weliswaar in verschillende marktsegmenten, maar zij hebben allemaal baat bij de investeringstrend.

Er staan enkele grote projecten op stapel, er zullen meer installaties verplaatst worden en in enkele marktsegmenten is er een beperkte capaciteit voorhanden, zodat de dienstverleners hogere tarieven kunnen bedingen, denkt ING. De voorziene hogere opbrengsten werken langzaam in de winsten door, te beginnen in 2012 en daaropvolgend in 2013, maar wellicht ook 2014, aldus ING.

Fugro is de grote favoriet van de bank – ook na de tradingupdate. Het bedrijf haalt 35% van de omzet uit exploratie, met name dan seismisch onderzoek, en dat werkt ook door naar andere diensten van het bedrijf. ING heeft het koersdoel bij het koopadvies opgetrokken, van €53 naar €60. SBM Offshore blijft ‘houden’, met een tot €17 (was: €18,70) verlaagd koersdoel.

De bank meent dat de huidige perikelen van het bedrijf tot een onderwaardering van bijna 50% hebben geleid. SBM beschikt echter over de grootste orderportefeuille ooit. Vopak is onveranderd ‘houden’. Het bedrijf biedt een solide winstgroei en kent weinig risico’s, maar dat alles zit al redelijk in de actuele koers (€47) verwerkt. Het koersdoel is €52,50.

Core Laboratories staat op ‘kopen’ vanwege de hoge vraag, winstgroei en cashflow. Het koersdoel is $157,50.

Dockwise krijgt een adviesverhoging, van ‘houden’ naar ‘kopen’, omdat de tarieven zullen verbeteren. De mogelijke overname van Fairstar is een goede zaak, aldus ING. Het koersdoel is €18, tegen eerst €11.Ten slotte is Exmar, de Belgische exploitant van supertankers, verheven tot ‘kopen’ (was ‘houden’). Een pluspunt is het transport van LNG. Het koersdoel is €7,40 (was: €5,50).

ING wijst ook nog op de gevolgen van een eventuele ineenstorting van de olieprijs.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.