Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 25 mei 2012 11:57

Fenomenale rendementen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Na alle bombarie voorafgaand aan de beursgang van Facebook was de officiële eerste handelsdag van het aandeel eigenlijk een anticlimax.

 

Om te beginnen werd de opening van de handel in Facebook uitgesteld vanwege technische problemen op de beurs (i.c. de Nasdaq), en vervolgens kon Nasdaq een tijdje geen transactiebevestigingen sturen, waardoor beleggers niet zeker wisten of hun order wel uitgevoerd was. Maar dit was eerder gênant voor Nasdaq dan voor Facebook.
Interessanter is het koersverloop nadat de handel eenmaal was begonnen: kort na opening was de koers $45, $7 hoger dan de introductiekoers van $38, maar vervolgens werd deze koerswinst snel ingeleverd. Het aandeel sloot een paar dubbeltjes boven de introductiekoers, wat gegeven de hooggespannen verwachtingen toch een domper was. En het slot boven de $38 was waarschijnlijk nog te danken aan de begeleidende banken, voor wie een lager slot slechte reclame zou zijn geweest.
De laatste tijd is de eerste handelsdag gunstig, of zelfs uitbundig, voor de meeste IPO’s (Initial Public Offerings) van internetbedrijven. Internetaandelen kunnen fenomenale rendementen opleveren voor beleggers, maar de risico’s zijn navenant.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.