Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Verrassingen in het kwartaalseizoen

172

Aegon kan negatief verrassen met de derdekwartaalcijfers en ING positief, aldus Oddo Securities.

Wel of geen hoger bod op Nutreco?

109

SHV wil alle aandelen Nutreco kopen tegen een prijs die liefst 42% hoger ligt dan de laatste beurskoers. Dat klinkt aantrekkelijk, maar is het genoeg?

Wissels in de ETF-portefeuille

473

Voor het eerst sinds de start van de ETF-portefeuille in maart van dit jaar brengen we enkele wijzigingen aan in de samenstelling. We nemen twee nieuwe grondstoffen-ETF's op en concentreren ons bij de edelmetalen op zilver.

Gouden combinatie voor dividend

3843

Anders dan in de VS zijn er in Europa nauwelijks bedrijven die elk kwartaal dividend betalen. Slechts een handjevol beschikt over de gewenste combinatie van een sterke historie én goede vooruitzichten.

Voorkeur voor banken en energie

841

Aandelen van Europese banken en oliemajors zijn favoriet bij Templeton, dat ook nog meer opwaarts potentieel voorziet voor de uitblinkende health care sector.

Advieswijzigingen uitgelicht

4386

Philips was vorige maand een veelbesproken aandeel, toch viel ArcelorMittal de meeste dubbele adviesverhogingen ten deel. Delt...

Koopjes door misverstanden over Rusland

1533

Na een beleggingstrip in Moskou moet ik concluderen dat er heel wat misverstanden over Rusland zijn. Die leiden ertoe dat Russ...

Zeldzame misser van Buffett

1481

Berkshire Hathaway is grootaandeelhouder in de kwakkelende Britse retailer Tesco. Het aandeel verloor dit jaar bijna de helft ...

Weinig brood in bakkerijdivisie

642

SNS kijkt reikhalzend uit naar de strategische 'update' van Corbion.