Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Aandelen met actie

1482

Air France-KLM is tot dusver de winnaar van 2014, Imtech de verliezer. De AEX zelve kleurt 1,3 procent rood. Speculatief ingestelde beleggers die willen inhaken op het kortetermijnkoersverloop laten beide aandelen beter links liggen. De dagelijkse koersschommelingen van Akzo Nobel en Randstad bieden meer kansen.

In een uur naar AEX-succes

704

Donderdag 24 april houdt Beleggers Belangen weer een online seminar. Deze keer gaat het over succesvol beleggen in Nederlandse aandelen.

Goed is niet goed genoeg

459

Al enkele bedrijven hebben hun cijfers over het eerste kwartaal gepubliceerd. Hoewel het gros van het Damrak nog moet volgen, valt toch al te concluderen dat de verwachtingen in de beurskoersen hoog zijn en positieve verrassingen schaars.

Dividend uit opkomende markten

1272

Wie op zoek is naar aandelen met een stabiel of liefst jaarlijks groeiend dividend, heeft weinig te zoeken in emerging markets. WisdomTree Emerging Markets Equity Income is één van de betere alternatieven voor dividendbeleggers.

De gereedschapskist van Mario Draghi

342

De inflatie blijft dalen in het eurogebied en in Spanje is al sprake van deflatie. De gereedschapskist van ECB-president Mario Draghi is nog niet leeg, maar of er effectieve instrumenten tussen zitten valt te betwijfelen.

Stabiel rendement

487

Het rendement van de offensieve portefeuille is stabiel, dat op de Nederlandse neemt iets af en in de defensieve portefeuille ...

'Eindelijk waar voor je centen'

868

In economisch zware tijden doet de defensieve voeding- en dranksector het vaak prima. Als economisch herstel optreedt, blijft ...

Terug naar start

1571

De AEX is terug bij af. Vrijdag (28 maart) klokte de hoofdindex op een niveau van 401,79 punten af. Precies de slotstand van 2...

14 Insider-aandelen

5227

Handel met voorkennis is bij wet verboden, maar als insiders aandelen kopen, dan kan dat een katalysator voor de koers zijn. Z...