Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Dividendportefeuille nu +134%

59

Met een rendement van bijna 17% bij de slotkoersen van dinsdag 14 april presteert de dividendportefeuille ook dit jaar uitstekend. De laatste aankopen en grote achterblijvers leverden de afgelopen weken een belangrijke bijdrage aan het totaalrendement van inmiddels +134%.

Hoog, hoger, hoogst

389

Europese aandelenmarkten doen het goed. De AEX zit in een stijgende trend en de STOXX 600 tekent gezwind nieuwe all-time highs op. De S&P 500 daarentegen heeft last van hoogtevrees. Een bodem is overigens makkelijker te herkennen dan een top.

Oliemarkt wacht enorme schok

3239

Volgens Schroders wacht de oliemarkt halverwege dit jaar en begin 2016 een enorme schok door een sterke vraag en een afnemend aanbod, terwijl de consensusverwachting er juist van uitgaat dat er een chronisch overaanbod is en dat dit nog een maand of twaalf kan duren.

Beroerde cijfers, matige vooruitzichten

518

Retailer Macintosh leed over 2014 €100 mln verlies en keert geen dividend uit. Veel zicht op verbetering is er niet.

Tijden veranderen

1939

Met Refresco erbij telt Beursplein 5 in 2015 al drie nieuwe telgen. Investeringsmaatschappijen verdienen er goed aan en hun aandelen stijgen gestaag, maar de beursrally drijft hen ook tot wanhoop. Ze vinden nauwelijks nog koopjes.

Kleine aandelen renderen beter

2240

De laatste twee jaar hebben smallcaps op de beurs in Amsterdam (veel) beter gerendeerd dan grote aandelen. Dat is geen uitzond...

Fagron buiten schot

741

Een maatregel van de zorgverzekeraars treft Fagron slechts marginaal, meent KBC.

Voor hoelang nog

3375

Als er dit jaar een duidelijke trend is, dan is het dat de Europese beurzen zich sterker ontwikkelen dan Wall Street. Ondanks ...

Terughoudendheid gepast in Rusland

594

Koopjesjagers struinen de beurs in Moskou af. Of dat verstandig is, kun je je afvragen.