Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Uitdagende tweede jaarhelft voorzien

63

BNP Paribas voorziet voor de Europese economie een ’uitdagend’ tweede halfjaar. Voor dit jaar schat de bank de economische groei in Nederland op 0,5%.

Hoog dividendrendement met preferente aandelen

849

Voor beleggers die op zoek zijn naar kwalitatief sterke hoogrenderende beleggingen zijn er weinig opties. Via een aantal ETF's, waaronderPowershares Financial Preferred Portfolio en iShares Preferred StockIndex, kan belegd worden in preferente aandelen.

Advies Japan blijft neutraal bij SG

124

Het enthousiasme van beleggers voor 'Abenomics' neemt af en alleen de lage waardering biedt de Japanse aandelenbeurs nog steun.

Verdienen aan grondstofprijzen

1061

De prijzen van grondstoffen worden meer en meer door de markt bepaald in plaats van door factoren van buitenaf. Dat biedt mogelijkheden voor de oplettende belegger.

Techtip van Morningstar

791

Morningstar stelt dat de technologiesector al enige tijd licht overgewaardeerd is, maar dat er desondanks nog kansen aanwezig zijn.

De shortlist van Goldman Sachs en Morgan Stanley

4671

Al verwachten ze een sell-off, de analisten van Goldman Sachs schuiven toch 20 koopwaardige aandelen naar voren, waaronder eBa...

Koopadvies ondanks boetedreiging

890

ING raamt de mogelijke kartelboete voor TNT Express op maximaal €165 mln.

Aandelen drijvende kracht

605

Het wekelijkse overzicht van de voorbeeldportefeuilles van Beleggers Belangen.

Vier grote beleggingsfouten

3464

Zeker sinds de start van de kredietcrisis is beleggen geen eenvoudige opgave. Koersen stijgen en dalen terwijl slecht nieuws e...