Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Stelling: gesomber over Duitsland overdreven

300

Reageer op onze stelling van de maand: het gesomber over de economische stagnatie in Duitsland is zwaar overdreven.

Het slechtste idee ooit

355

Voor veel bedrijven is het creëren van aandeelhouderswaarde de belangrijkste doelstelling. In de praktijk maakt dat soms meer kapot dan je lief is.

Goldman Sachs plays Moneyball

375

Drie jaar geleden kwam Moneyball uit. Een speelfilm met in de hoofdrol niet de sport, wel het spel daarachter. Sabermetrics revolutioneerde de manier waarop honkbalteams worden samengesteld, Goldman Sachs selecteert ermee 22 aandelen.

Kandidaten voor een beursexit

1238

Het beursklimaat is plotsklaps gekeerd en de koersdalingen gaan behoorlijk hard. Intussen is er wel even een bod op Exact Software geweest tegen een premie van 18% en op CVG met een premie van 31%. Drie kanshebbers voor een vlugge exit.

Oktoberblues treft portefeuilles

1230

De onvermijdelijke correctie op de aandelenbeurzen heeft ook zijn weerslag op de portefeuilles.

Het tiplijstje van Kempen

1407

Kempen tipt Arcadis, ASMI, Corbion, KPN, Sligro en Wessanen.

Aandeel om in de gaten te houden

1890

Het biotechconcern Genfit kon wel eens hoge ogen gooien met een medicijn tegen de aan overgewicht gerelateerde ziekte NASH. Be...

Welke aandelen zijn nog goedkoop

7859

Je kunt je ook afvragen of nu het moment is om aandelen te kopen. Uiteindelijk gaat het erom dat je goedkoop koopt en duur ver...

Nieuw: maandelijks ETF E-magazine

1647

Beleggers Belangen heeft een nieuw product in het leven geroepen: het ETF E-magazine. Hierin staat de ETF-portefeuille centraal.