Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Veilige haven in roerige tijden

464

De ondergrens van 1,35 van de EUR/USD blijkt zeer stevig te zijn. Zelfs met al het geopolitieke en monetaire geweld van de laatste tijd, blijft die grens intact. Tijd voor nieuwe longposities.

Leer handelen met turbocertificaten

330

Turbocertificaten zijn een passend alternatief voor opties. Het zijn redelijk eenvoudige producten die met een hefboom inspelen op een koersbeweging.

De 10 beste aandelen ter wereld

4120

De consultants van BCG gaan elk jaar op zoek naar de beste aandelen ter wereld. In totaal schuiven ze 260 bedrijven naar voren. Een overzicht van de 'Global top 10' en de top tien van large-caps.

Indexbeleggen: slim of traditioneel?

1532

Indexbeleggen kan in vele soorten en maten. Bij het kiezen van de beste variant is vooral de marktvisie van de belegger bepalend.

Pas op voor onrust Irak

668

De markt moet de onrust in Irak niet onderschatten, waarschuwt MFS.

Sector met mogelijkheden

863

Goldman Sachs heeft hoge verwachtingen van de Europese industrie.

Afblijven, verkopen

5596

In zijn Sellers’ Compendium brengt zakenbank Morgan Stanley aandelen voor het voetlicht die u niet moet hebben. De lijst telt ...

Favoriete Nederlandse aandelen

6818

SNS Securities heeft zijn favoriete Nederlandse aandelen voor het tweede halfjaar aangewezen.

Het grote beleggersdilemma

734

De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) levert weer eens stevige kritiek aan het adres van de ECB. De waarschuwende woord...