Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Video: Tien dividendaandelen voor 2015

517

De video van het online seminar over dividendbeleggen van donderdag 18 december is nu terug te kijken. Menno van Hoven en Stephen Hendriks blikken terug op 2014 en komen met tien nieuwe dividendaandelen voor 2015.

10 Toppicks voor 2015 van Merrill Lynch

2607

Eind volgend jaar noteert volgens Merrill Lynch de S&P 500 op 2.200 punten. De Amerikaanse zakenbank schuift ook tien aandelen naar voren die het in 2015 duidelijk beter zouden moeten dan de index.

Het zwarte goud voor een paar tientjes

120

Beleggen in olie is riskant en kan flink wat geld kosten als het misgaat. Een derivatenconstructie biedt uitkomst.

Draghi kan beter niets doen

643

ECB-president Mario Draghi denkt er hard over de geldpersen aan te zwengelen om deflatie tegen te gaan. Vraag is of het zinvol is.

Centrale banken stuwen portefeuilles

434

De portefeuilles trokken zich op aan een verrassende renteverlaging in China en aan een opmerking in diezelfde hoek van ECB-president Draghi.

Fantasie terug in aandeel TNT Express

773

Ontevreden grootaandeelhouders roeren zich bij TNT Express. Beleggers op fora weten genoeg: er komt vast weer een overnamebod.

Advieswijzigingen uitgelicht

4205

De ontwikkelingen rond Delta Lloyd, DSM en Fugro trokken vorige maand de aandacht van analisten. Aegon en Arcelor kregen doubl...

Sparen kost geld

1301

De Duitse Commerzbank en Skatbank berekenen sinds kort een rente van -0,25% over spaartegoeden. Bij deze banken moet je dus pe...

UBS’ toppicks & outlook 2015

4385

Eerder dan gebruikelijk laat UBS zijn licht schijnen op het nieuwe jaar. Voor 2015 trekt men de kaart van Europa. Volgens de Z...