Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Volume bevestigt de trend of niet

830

Binnen technische analyse speelt het volume een belangrijke rol. Het bevestigt of ontkracht trends en bewegingen in de markt. Het volume leent zich echter ook om bij momentumaandelen de krenten uit de pap te halen.

Koerspotentieel van 63%

1917

De vliegramp en het grondoffensief van Israël in Gaza deden de beurs geen goed. Vrijwel alle aandelen daalden, uitgezonderd DSM. Een activistische aandeelhouder dringt aan op opsplitsing en een koers van €85 per aandeel is niet ondenkbaar.

Mooi cijferseizoen

448

ABN Amro MeesPierson rekent ondanks recente winstwaarschuwingen op een mooi cijferseizoen, met name voor Europese bedrijven.

Het grote beleggersdilemma

731

De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) levert weer eens stevige kritiek aan het adres van de ECB. De waarschuwende woorden van de BIS zijn zeker niet geheel onterecht. Voor beleggers is het wikken en wegen tussen risico en hoop.

Mooi halfjaarrapport portefeuilles

967

Het eerste halfjaar op de beurs zit er op. De beheerders van de voorbeeldportefeuilles maken met enige tevredenheid de balans op.

'Niet voor niets familie van Imtech'

2549

Drie nieuwkomers op de beurs hielden afgelopen week de gemoederen bezig op de beleggingsfora.

Advieswijzigingen uitgelicht

3480

In juni moesten vooral Air France en Imtech het ontgelden: de ene kreeg dubbele adviesverlagingen voor zijn kiezen, de andere ...

Stelling: tijd voor opkomend

957

Opkomende landen zijn terug van weggeweest. Het groeitempo trekt weer aan en de grote inhaalslag kan beginnen. Reageer op onze...

Focus op cash; goed op koers

975

Shell ligt op schema met het vrijmaken van $15 mrd aan cash door het verkopen van kleinere onderdelen.