Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Sterke dividendaandelen Europa die elk kwartaal uitkeren

397

Anders dan in de Verenigde Staten zijn er in Europa nauwelijks bedrijven die elk kwartaal dividend betalen. Slechts een handjevol daarvan beschikt over de gewenste combinatie van een sterke historie én vooral ook goede vooruitzichten.

Voorkeur voor banken en energie

332

Aandelen van Europese banken en oliemajors zijn favoriet bij Templeton, dat ook nog meer opwaarts potentieel voorziet voor de uitblinkende health care sector.

Advieswijzigingen uitgelicht

2224

Philips was vorige maand een veelbesproken aandeel, toch viel ArcelorMittal de meeste dubbele adviesverhogingen te beurt. Delta Lloyd, SBM, TNT en Unilever zijn echter de aandelen die in september een dubbele adviesverlaging voor hun kiezen kregen.

Belegger met lef kijkt naar China

387

Het momenteel weinig populaire China biedt beleggingskansen, maar niet voor angsthazen.

Hoe slim is smart beta?

3420

Als je in doorsnee aandelen belegt, kun je net zo goed de index kopen. Heb je specifieke voorkeuren, dan omarm je al snel stijlfactoren oftewel het concept van smart beta. Of is het toch eerder smart marketing?

Twee Belgische favorieten

836

De resultaten van A&VH en CFE vallen bij ABN Amro in de smaak.

'S&P500 naar de 3000'

698

De Amerikaanse indices noteren op recordstand en dat lokt enige winstnemingen uit. Als het aan de analisten van Morgan Stanley...

Dipje was van korte duur

622

Het wekelijkse overzicht van onze voorbeeldportefeuilles, die hun zomerdipje meer en meer achter zich laten.

Wat te doen met die volle oorlogskas?

1331

De aandelenkoers van Ajax zit behoorlijk in de lift dit jaar. Ajax is een sterk winstgevend bedrijf geworden en beschikt over ...