Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Banken krijgen vierde bail-out

45

Na de rechtstreekse overheidssteun, de nationalisaties, het min of meer gratis kunnen lenen van de ECB (LTRO en TLTRO), krijgen banken sinds kort hun vierde bail-out. De ECB is begonnen met het opkopen van asset-backed securities en covered bonds. Wederom een niet-verdiend cadeau.

De beste aandelen voor een volatiele bullmarkt

227

Het was een ware achtbaan de afgelopen twee weken. Volatiliteit signaleert onzekerheid en vaak is dat geen stimulans voor stijgende koersen. Niettemin outperformen in bullmarkten met gematigde volatiliteit aandelen met hoge bèta’s zoals Ablynx en Aperam.

What else?

97

De kracht van merken als Nespresso maakt van Nestlé een veilige haven binnen het aandelensegment.

ECB niet meer geloofwaardig

1549

Veel beloven, weinig geven, doet een dwaas in vreugde leven. Dit was lange tijd het middel waar Mario Draghi zich van bediende. Maar beleggers zijn gaan twijfelen aan de beloften van de ECB-president.

Stelling: AEX wacht hete herfst

2934

De zomermaanden verliepen verre van spectaculair op Beursplein 5, maar onder de oppervlakte broeit er van alles. Stelling: de AEX heeft een hete herfst in het verschiet.

'Mooi aandeel voor daghandelaren'

1144

Beleggers zijn niet erg onder de indruk van mediaberichten over fraude bij Ordina.

Wat vinden analisten écht van de hoofdfondsen?

2336

Welke aandelen populair zijn bij analisten is moeilijk te meten en al zitten ze met hun koersdoelen er vaak naast, de media ci...

Kansen en risico’s in Rusland

1086

De aandelenmarkten staan mede onder druk door de spanningen tussen Rusland en het westen over Oekraïne. Wat zijn de gevaren va...

Keerpunt nabij voor katoenprijs

286

De katoenprijs heeft een vrije val doorgemaakt, maar de bodem lijkt bereikt. Beleggers moeten de ontwikkelingen wel scherp in ...