Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Daar komen de kwartaalcijfers

321

Het cijferseizoen houdt de portefeuilles in zijn greep. Gezien de positievere economische signalen wordt er veel verwacht van de eerstekwartaalcijfers.

Profiteren van zwalkende beurs

633

De beurzen zijn angstig de laatste weken, zonder dat er grote schade is geleden. Een lastige situatie voor beleggers, maar er is op in te spelen.

Tien oranje raven

2173

De Nederlandse beurs kent tot dusver een matig jaar. Beleggers die nu willen kopen, dubben of er nog goedkope fondsen te vinden zijn. De AEX noteert aan 20x de winst en met aandelen die nu niet gestegen zijn, zal wel iets mis zijn.

Terug naar start

1569

De AEX is terug bij af. Vrijdag (28 maart) klokte de hoofdindex op een niveau van 401,79 punten af. Precies de slotstand van 2013. KPN is onder de hoofdfondsen de grootste stijger, TNT Express de grootste daler.

14 Insider-aandelen

5169

Handel met voorkennis is bij wet verboden, maar als insiders aandelen kopen, dan kan dat een katalysator voor de koers zijn. Ze hebben een goed zicht op de gang van zaken binnen hun onderneming.

Weggegooid geld

574

Aandelenbeleggers hebben afgelopen jaar $1,4 bln aan dividend en aandeleninkoop ontvangen. Dat is 40% meer dan in 2012.

Stelling: beleggen in bommen moet kunnen

803

ABN Amro en Rabobank hebben de fondsen van Franklin Templeton in de ban gedaan, omdat die mogelijk beleggen in clustermunitie....

De hightech-winnaars van morgen

1443

Bij technologiebeleggingen gaan kansen en risico’s hand in hand. Wie in een vroeg stadium de Apples van morgen koopt, kan rend...

TA onder vuur

2762

De laatste tijd is opnieuw veel te doen om technische analyse. Het is een controversieel onderwerp. Academisch onderzoek verwe...