Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Sparen kost geld

499

De Duitse Commerzbank en Skatbank berekenen sinds kort een rente van -0,25% over spaartegoeden. Bij deze banken moet je dus per saldo betalen om te sparen.

UBS’ toppicks & outlook 2015

1511

Eerder dan gebruikelijk laat UBS zijn licht schijnen op het nieuwe jaar. Voor 2015 trekt men de kaart van Europa. Volgens de Zwitserse zakenbank zijn de Europese markten rijp voor een heuse inhaalslag en is Randstad een van de tien toppicks.

Alle rendementen voor alle categorieën

1441

Vrijwel alle vermogenscategorieën behaalden de afgelopen jaren bovengemiddelde rendementen. Hoe zit dat de komende jaren? Vijf deskundige partijen geven hun concrete rendementsverwachtingen.

The Nifty Fifty Dividend Edition

2626

In de Verenigde Staten is de mythe van Nifty Fifty nog altijd springlevend. Net als vijftig jaar geleden struinen beleggers nu door de matige economische groei en de naderende renteklim naar 'one-decision stocks' zoals Coca-Cola, IBM en Texas Instruments destijds.

Aandelenlijstjes en toppicks

5055

Nog twee maanden te gaan en het jaar zit er weer op. In december komen banken en vermogensbeheerders weer aanzetten met hun toppicks voor 2015. 'Ter leering ende vermaeck' een terugblik op de zogeheten eindejaarslijstjes van 2014.

Een lesje in momentumbeleggen

932

Inspelen op het momentum van aandelen kan een zeer lucratieve, maar ook zeer riskante strategie zijn. Een vierstappenplan om o...

Houdadviezen in de voedingssector

1114

ABN Amro over Nutreco, ING over Unilever.

Aandeel vol ambitie

2089

Aalberts kijkt reikhalzend uit naar de periode 2015-2017. Verschillende factoren wijzen op een groeiversnelling in die periode.

Analisten zijn verdeeld

486

Het derdekwartaalresultaat van Philips kon analisten niet bekoren; meer enthousiasme is er over de focus op Healthcare.