Topbelegger Einhorn tipt Nederlands aandeel

Niemand minder dan de befaamde hedge fund manager David Einhorn noemt Delta Lloyd als zijn favoriete aandeel voor 2011. Zelfs bij een verdubbeling is het aandeel van de verzekeraar nog goedkoop, zo meent Einhorn.

David-EinhornIn een interview met Insider Monkey liet Einhorn gisteren weten dat het Nederlandse Delta Lloyd verrassend genoeg zijn favoriete stock pick voor dit jaar is.

De hedge fund manager, die onder meer bekendheid vergaarde door in een vroeg stadium met zijn Greenlight Capital het aandeel Lehman Brothers te shorten, wijst er op dat Delta Lloyd goed draait en verhandeld wordt tegen minder dan de helft van de boekwaarde bij een k/w van ongeveer 6.

Einhorn gaat verder door te stellen dat Delta Lloyd waarschijnlijk het enige aandeel is dat hij in portefeuille heeft dat kan verdubbelen en daarna nog steeds goedkoop is.

"That's probably the only stock we have that I think can double and it would still be cheap"

Interessant is dat Delta Lloyd momenteel lager noteert dan het niveau waarop Einhorn is ingestapt (iets wat overigens voor wel meer beleggers geldt...).

Doorgaans volgt er een flinke koersreactie wanneer bekend wordt dat Einhorn positief dan wel negatief is over een bepaald aandeel.

Zo vloog het aandeel Sprint begin december omhoog toen Einhorn liet weten dat hij aandelen van het telecombedrijf had ingeslagen en bereikte St. Joe een nieuw dieptepunt nadat Einhorn tijdens een congres voorspeld had dat het aandeel van het vastgoedbedrijf zo goed als waardeloos was.

Delta Lloyd staat op het moment van schrijven 1,66% hoger op €15,61 en noteert nog altijd onder het niveau van een jaar geleden. Het aandeel is sinds de beursgang in 2009 opgenomen in onze modelportefeuille.

Bron: Insidermonkey.com

Menno van Hoven, 4 januari 2011

LEES OOK

Delta Lloyd

Solid hold

Mes in koersdoel