'Euro/dollar naar $1,15'

Nomura heeft zijn eindejaarskoersdoel voor de euro flink verlaagd. Gemiddeld rekenen analisten nu op een niveau van $1,25 aan het einde van 2010, wat ongeveer gelijk is aan de huidige koers.

euro_dollar_cmIn een gisteren gepubliceerd rapport heeft Nomura Securities heeft zijn koersdoel voor de euro voor eind 2010 verlaagd van $1,30 naar $1,15.

Valutastrateeg Taisuke Tanaka denkt dat de euro volgende maand mogelijk zal terugvallen naar $1,18, tegen een eerdere voorspelling van $1,30 aan het einde van het tweede kwartaal.

Volgens Tanaka zullen lange termijn beleggers de weging van hun eurogerelateerde investeringen proberen te reduceren, met een aanhoudende druk op de euro als gevolg, ook als de Europese schuldencrisis afzwakt.

Voor eind 2010 verlaagde Nomura het koersdoel van $1,30 naar $1,15.

NEGATIEVE VISIE
Ook de strategen van het Franse BNP Paribas voorspelden begin mei nog een flinke lager niveau voor de euro, waarbij verwacht wordt dat de euro in het eerste kwartaal van volgend jaar pariteit zal bereiken ten opzichte van de dollar.  UBS gaf deze week aan een daling tot minder dan $1,15 te verwachten dit jaar, en verlaagde zijn voorspelling voor 2011 van $1,25 naar 1,10.

Eerder deze week bereikte de euro het laagste niveau ten opzichte van de dollar in in ruim vier jaar tijd op een niveau van $1,2144, ingegeven door hernieuwde zorgen over de sterkte van de Eurozone-economie.  

Geruchten over een mogelijke euro-interventie stuwden de Europese munt vandaag op naar een hoogste koers van $1,2672, om vervolgens weer wat terug te vallen tot het huidige niveau van ongeveer $1,25.

Gemiddeld rekenen de 43 door Bloomberg geraadpleegde analisten nu op een euro/dollar stand van $1,25 (gelijk aan het huidige niveau) aan het eind van het jaar, tegen $1,45 in december 2009. De afgelopen drie maanden werden de koersdoelen in rap tempo omlaag geschroefd.

GERELATEERD
- Koopkansen in Europa
- Les voor beleggers: vertrouw Europa niet
- Europese aandelen naar 'overweight' bij Morgan Stanley
Fantastische vooruitzichten
Negen favoriete aandelen van Morgan Stanley
- Oakmark's Bill Nygren: 'Koop aandelen nu ze nog goedkoop zijn'

LEES OOK

Lagere kosten, hogere marges

Wat koop je voor een koopadvies

When the going gets tough, the tough get...weak