Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Profiteren van zwalkende beurs

24

De beurzen zijn angstig de laatste weken, zonder dat er grote schade is geleden. Een lastige situatie voor beleggers, maar er is op in te spelen.

Tien Oranje Raven

156

De Nederlandse beurs kent tot dusver een matig jaar. Beleggers die nu willen kopen, dubben of er nog goedkope fondsen te vinden zijn. De AEX noteert aan 20x de winst en met aandelen die nu niet gestegen zijn, zal wel iets mis zijn.

Kies het juiste beleggingsproduct

577

Voor de particulier zijn allerlei nieuwe beleggingsproducten beschikbaar, die voorheen waren voorbehouden aan institutionele beleggers. Soms zijn ze minder aantrekkelijk dan ze lijken.

Drie Nederlandse dividendtoppers

5108

In april en mei gaat het gros van de Nederlandse aandelen ex-dividend. We kijken naar drie sterke dividendaandelen die de gewenste combinatie van een goede yield, historie en vooruitzichten bieden.

Chatten met Beleggers Belangen

143

Vanavond (donderdag 17 april) houdt Beleggers Belangen weer een chatsessie. Onderwerp van gesprek is de nieuwe ETF-portefeuille.

54 Dividend Aristocrats in één ETF

660

Met ProShares S&P500 Aristocrats wordt met één investering belegd in alle 54 Amerikaanse aandelen uit de gelijknamige index di...

Koopwaardige aandelen

1397

Kopen op de bodem is aartsmoeilijk. Je moet weten wat de bodemprijs is én je moet ook durven kopen, zeker als de koersen snel ...

Koopwaardig in de gas- en oliesector

1211

Santander geeft twee koopadviezen voor de Europese energiesector. Shell zit niet bij de koopwaardige aandelen.

Vergeet de dividenduitkeringen niet

1794

Het beursklimaat is ronduit slecht. Het is vooral de toenemende onrust in Oekraïne die beleggers het angstzweet bezorgt. Wat r...

Tips langs de meetlat

714

Het was een roerig kwartaal op het Damrak, maar per saldo kwam de AEX weer uit rond de stand van 1 januari. Het sentiment word...