Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Magie in het kwadraat

138

De Magic Formula en de F-Score zijn beproefde beleggingsstrategieën. De Secret Sauce, een bevlogen bespiegeling voor het combineren van beide technieken, scheidt bij waarde-aandelen het kaf van het koren.

Verzekering voor belegger met hoogtevrees

247

De AEX staat dit jaar al 18% in de plus. De belegger met hoogtevrees kan zich tegen een klein bedrag indekken tegen een koersdaling.

Onverbeterlijke optimisten

274

Nederlandse beleggers zijn veel optimistischer over de resultaten die ze het komende jaar zullen behalen dan andere Europeanen, zegt Schroders.

Met een put zit je goed

4891

Bij Goldman Sachs ontdekte men dat bepaalde aandelen tussen mei en augustus vaak het schip ingaan. De analisten van de zakenbank schuiven tien Amerikaanse fondsen naar voren die veelal verlies lijden. Wij vonden tien Nederlandse tegenhangers.

Sector met groeistuipen

605

De aandelen van sociale-mediabedrijven kregen er onlangs flink van langs op de beurs na de presentatie van hun kwartaalcijfers. Zijn beleggers nu al uitgekeken op deze sector?

Kooptips met bijgestelde koersdoelen

1208

Theodoor Gilissen verhoogt het koersdoel bij kooptip Shell. ING herhaalt het koopadvies voor Brunel, maar verlaagt wel het koe...

Met stip op nummer 2

1834

Twee maanden geleden waren ABN Amro en de Nederlandse staat het principieel oneens, maar vorige week gaf het kabinet toch nog ...

Dividendverhoging zegt niet alles

586

In het dividend E-magazine van mei was er in de rubriek lezersvragen aandacht voor technologiereus IBM, dat zijn dividend kort...

Wijziging in het Nederlandse mandje

1564

De offensieve portefeuille ligt er rustig bij, in de Nederlandse voeren we een wijziging door.

Stockpicks voor tweede jaarhelft

4603

De aandelenbeurs is duidelijk bezig met een adempauze. Voor de tweede jaarhelft blijft Griekenland de grote onzekere factor. I...