Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Europa winnaar eerste jaarhelft

141

De divergentie tussen ontwikkelde en opkomende markten is meer dan een tijdelijk fenomeen, concludeert Standard Life Investments in een tussentijdse evaluatie.

Kooptip voor voedseldistributeur

303

Sysco Corporation is Tip van de Week in Beleggers Belangen. Het Amerikaanse bedrijf is de grootste distributeur van voedingsmiddelen in de wereld.

De beste beurs, skol

866

Europese aandelen outperformen dit jaar Amerikaanse. In euro's doet de S&P 500 zo’n 10 procent tegenover 15,6 procent voor de STOXX 600. De AEX wijst een plus voor van 16,2 procent, maar Deense hoofdaandelen spannen echt de kroon.

Overnamebod smaakt naar meer

3796

TenCate, fabrikant van hoogwaardige materialen wordt van de beurs geplukt. Recent nog was er een bod op Grontmij. Op dit soort momenten zie je de koersen van andere overnamekandidaten altijd leuk opveren.

Succes Europese export fragiel

228

Standard Life Investments weet niet of de eurozone blijft profiteren van de groeiende wereldhandel.

Mijnbouwers in een diep dal

1514

De prijzen van vrijwel alle grondstoffen zijn naar ongekende laagten gekelderd en die situatie zal niet een-twee-drie verander...

Fusie kan goed uitpakken

294

Vanwege een mogelijke fusie met CF Industries heeft Rabobank zijn taxaties voor OCI verhoogd.

Tijd voor risico en bezinning

1453

Bent u nerveus? Over Griekenland, de Chinese beurscrash of omdat u in de min staat? Aandelen kopen en verkopen kost geld. Niet...

Selectief zijn in Europa

2561

Redacteur Jaap Barendregt vertelt welke Europese aandelen de komende tijd nog potentieel naar boven hebben en welke niet.

Polen heeft veel te bieden

383

Poolse kranten schetsen volgens ING een te pessimistisch beeld over de lokale beurs.