Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Optimisme bij topbeleggers

579

Alle signalen voor de wereldeconomie staan door de hogere dollar en de sterk gedaalde olieprijs op groen. Dat zeggen vooraanstaande beleggers van Fidelity, Schroders en Deutsche AWM.

Beroerde cijfers, matige vooruitzichten

208

Retailer Macintosh leed over 2014 €100 mln verlies en keert geen dividend uit. Veel zicht op verbetering is er niet.

Tijden veranderen

893

Met Refresco erbij telt Beursplein 5 in 2015 al drie nieuwe telgen. Investeringsmaatschappijen verdienen er goed aan en hun aandelen stijgen gestaag, maar de beursrally drijft hen ook tot wanhoop. Ze vinden nauwelijks nog koopjes.

Top 10 duurste aandelen

4712

Als u Unibail-Rodamco, Google of Priceline duur vindt, dan moet u eens kijken naar het prijskaartje van de duurste aandelen wereldwijd. De lijsttrekker is Berkshire Hathaway, maar de top-10 wordt gedomineerd door Zwitserse banken.

Kleine aandelen renderen beter

1000

De laatste twee jaar hebben smallcaps op de beurs in Amsterdam (veel) beter gerendeerd dan grote aandelen. Dat is geen uitzondering en ook niet iets wat zich tot Nederland beperkt.

Fagron buiten schot

527

Een maatregel van de zorgverzekeraars treft Fagron slechts marginaal, meent KBC.

Voor hoelang nog

2585

Als er dit jaar een duidelijke trend is, dan is het dat de Europese beurzen zich sterker ontwikkelen dan Wall Street. Ondanks ...

Terughoudendheid gepast in Rusland

484

Koopjesjagers struinen de beurs in Moskou af. Of dat verstandig is, kun je je afvragen.

Dividendstrippers opgelet

5745

Het jachtseizoen voor de echte dividendstrippers is weer bijna geopend. April en mei zijn de ware dividendmaanden. Zeven aand...

Vliegwiel economie komt op gang

1005

De Nederlandse economie raakt steeds meer op toeren.