Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Creativiteit vereist

293

In wereldwijd opzicht stagneren de groeimogelijkheden op de biermarkt. De grote brouwers zoeken dan ook naarstig naar andere mogelijkheden.

Lagere kosten, hogere marges

184

Beursbedrijf Euronext heeft voldoende ruimte voor overnames én voor hogere dividenduitkeringen.

Hoe goed zijn Buffett & Co werkelijk

2608

Als belegger kun je de koopadviezen van bankanalisten opvolgen, maar je kunt ook de favoriete aandelen van topbeleggers kopen. Hun faam is vaak wereldwijd gevestigd, maar hoe goed zijn Buffett & Co werkelijk en moet je hen wel volgen?

Wat koop je voor een koopadvies

5129

Banken publiceren vanaf medio november hun outlook voor volgend jaar. Daarin laten ze hun licht schijnen op de economie, kijken ze welke beleggingen kansrijk zijn en presenteren ze hun favoriete aandelen. Op dit moment is ING een van de kanshebbers.

Nieuw elan

714

Een nieuwe financieel topman moet het elan terugbrengen bij Acomo.

Tip met twee gezichten

1293

Tipterugblik: het in zonne-energie gespecialiseerde bedrijf SunEdison deed het tot eind juni prima en stortte toen in.

Sectorweging op de schop

540

Een renteverhoging van de Federal Reserve zal de aandelenmarkt niet hinderen. Wel is er aanleiding voor een verandering van st...

Aantrekkelijke aanvulling op de portefeuille

695

Beleggen in kunst heeft aantrekkelijke kanten voor wie kan leven met een beperkt rendement en beperkte verhandelbaarheid.

Houvast aan uitblinkers

956

Het wekelijkse overzicht van onze voorbeeldportefeuilles, met deze keer aandacht voor de offensieve, de defensieve en de Neder...

De rustige sectorfavoriet

3599

Met de beursgang van ABN Amro telt Beursplein 5 weer vijf grote financiële aandelen. Uit een peiling komt één grote favoriet n...