Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Stelling: gesomber over Duitsland overdreven

251

Reageer op onze stelling van de maand: het gesomber over de economische stagnatie in Duitsland is zwaar overdreven.

Het slechtste idee ooit

321

Voor veel bedrijven is het creëren van aandeelhouderswaarde de belangrijkste doelstelling. In de praktijk maakt dat soms meer kapot dan je lief is.

Goldman Sachs plays Moneyball

339

Drie jaar geleden kwam Moneyball uit. Een speelfilm met in de hoofdrol niet de sport, wel het spel daarachter. Sabermetrics revolutioneerde de manier waarop honkbalteams worden samengesteld, Goldman Sachs selecteert ermee 22 aandelen.

De beste aandelen voor een volatiele bullmarkt

3771

Het was een ware achtbaan de afgelopen twee weken. Volatiliteit signaleert onzekerheid, vaak geen stimulans voor stijgende koersen. Toch outperformen in bullmarkten met gematigde volatiliteit aandelen met hoge bèta’s, zoals Ablynx en Aperam.

Sector om selectief in te zijn

898

De bouwsector kan na jaren van malaise weer enigszins omhoog kijken. Dat maakt nog niet ieder Europees bouwaandeel een aantrekkelijke belegging. Integendeel: het is nog steeds goed zoeken in deze sector.

Vertrouwen in herstel

469

Het herstel van de wereldeconomie zet door, meent Goldman Sachs.

6 Insider-aandelen

3944

Insiders kochten in de correctie flink bij. De koopratio steeg in oktober van 15,9 naar 23,8 procent. Het hoogste peil sinds j...

Gemengd beeld bouwaandelen

1207

Een welwillende analistenblik op Heijmans; een kritische op BAM en Ballast Nedam.

Fut eruit bij vastgoedfondsen

1160

De aan het Damrak genoteerde vastgoedfondsen laten al langere tijd weinig opwaartse beweging meer zien. Het laatste vuurwerk k...

Per saldo op winst

324

De extreme koersbewegingen op de beurzen zijn niet aan de voorbeeldportefeuilles voorbij gegaan, maar per saldo staat er wint ...