Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Daar komen de kwartaalcijfers

215

Het cijferseizoen houdt de portefeuilles in zijn greep. Gezien de positievere economische signalen wordt er veel verwacht van de eerstekwartaalcijfers.

Profiteren van zwalkende beurs

453

De beurzen zijn angstig de laatste weken, zonder dat er grote schade is geleden. Een lastige situatie voor beleggers, maar er is op in te spelen.

Tien oranje raven

1480

De Nederlandse beurs kent tot dusver een matig jaar. Beleggers die nu willen kopen, dubben of er nog goedkope fondsen te vinden zijn. De AEX noteert aan 20x de winst en met aandelen die nu niet gestegen zijn, zal wel iets mis zijn.

Drie Nederlandse dividendtoppers

5382

In april en mei gaat het gros van de Nederlandse aandelen ex-dividend. We kijken naar drie sterke dividendaandelen die de gewenste combinatie van een goede yield, historie en vooruitzichten bieden.

Kies het juiste beleggingsproduct

739

Voor de particulier zijn allerlei nieuwe beleggingsproducten beschikbaar, die voorheen waren voorbehouden aan institutionele beleggers. Soms zijn ze minder aantrekkelijk dan ze lijken.

54 Dividend Aristocrats in één ETF

866

Met ProShares S&P500 Aristocrats wordt met één investering belegd in alle 54 Amerikaanse aandelen uit de gelijknamige index di...

Koopwaardige aandelen

1998

Kopen op de bodem is aartsmoeilijk. Je moet weten wat de bodemprijs is én je moet ook durven kopen, zeker als de koersen snel ...

Koopwaardig in de gas- en oliesector

1312

Santander geeft twee koopadviezen voor de Europese energiesector. Shell zit niet bij de koopwaardige aandelen.

Vergeet de dividenduitkeringen niet

1879

Het beursklimaat is ronduit slecht. Het is vooral de toenemende onrust in Oekraïne die beleggers het angstzweet bezorgt. Wat r...

Tips langs de meetlat

727

Het was een roerig kwartaal op het Damrak, maar per saldo kwam de AEX weer uit rond de stand van 1 januari. Het sentiment word...