Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

De VIP-lijst van hedgefunds

261

Een ding voorop: de P in VIP staat niet voor Persons, maar wel voor Positions. Na elke kwartaalwisseling pluist Goldman Sachs de posities van hedgefunds uit en aan hand daarvan publiceren zij een lijst met de meest geliefde dan wel gehate aandelen.

Groei op alle fronten

518

SNS Securities is positiever geworden over Acomo en heeft daarom het koersdoel verhoogd.

Solide en goedkope groeier

1267

TKH uit Haaksbergen is strategisch erg goed bezig en verhoogde onlangs nog de winstprognose. De koers van het aandeel blijft achter bij de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt, van kabelfabrikant naar leverancier van hoogwaardige technologie.

Wanneer verkopen?

4699

Binnenkort worden beleggers overstelpt met koopadviezen. Verkopen is echter net zo belangrijk als kopen. Als de koers met procenten gedaald is, dan is het klip en klaar dat u eerder had moeten verkopen. Zeven tips en een bonustip van Warren Buffett.

Oktoberdip snel verwerkt

287

Na een stevige dip in oktober noteert de ETF-portefeuille nu op +10,8%. De prestatie is voor een groot deel te danken aan de alltime highs op de Amerikaanse aandelenmarkten.

Van 65 naar 100 in 12 maanden

1021

De koers van Porsche kan meer dan verdubbelen, meent Berenberg.

3D: vooral op de kleintjes letten

947

Vele aandelen van 3D-bedrijven staan dit jaar sterk onder druk. Winstnemingen of het begin van het einde?

Analisten kopen en verkopen

5308

De ‘hot stocks’ en blacklists van analisten: welke aandelen uit de AEX/AMX, de STOXX Europe 600 en de S&P 500 beloven volgens ...

De voetsporen van Buffett

643

Het nieuwste beleggingsproduct van Synvest imiteert de strategie van Warren Buffett. Maar wel met hoge kosten.

Stappenplan Twitter voor beleggers

504

In het omslagartikel van Beleggers Belangen deze week leggen we uit hoe u Twitter kunt gebruiken om nieuwe beleggingsideeën op...