Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Goed totaalbeeld; één zorgenkindje

445

De ETF's gaan prima en voor de offensieve portefeuille is er ook geen vuiltje aan de lucht. Zorgen zijn er wel over het aandeel Fagron in de Nederlandse portefeuille.

Wat te doen na de 500?

2845

In een tijdsbestek van een week heeft de AEX opnieuw een flinke winst geboekt en hiermee komt de psychologische grens van 500 punten wel heel erg dichtbij. Op fora vraagt men zich af wat te doen als die mijlpaal bereikt wordt.

Advieswijzigingen uitgelicht

1543

Zelden schoot de AEX zo snel uit de startblokken als dit jaar. De koersstijgingen nopen analisten tot actie. Veelal wordt het beleggingsadvies verlaagd en het koersdoel verhoogd. Een keur aan opmerkelijke advieswijzigingen.

Misvattingen over dividendbeleggen

4066

Beleggen in aandelen met een hoge dividenduitkering is door de lage rentestand populairder dan ooit te voren. Dividendbeleggen vraagt wel om inzicht. Zelfs de professionele belegger snapt het niet altijd.

Tip uit Chinese dranksector

410

Comgest heeft de Chinese likeurfabrikant Kweichow Moutai opgenomen in zijn opkomende-marktenportefeuille.

Terug naar 1986?

1174

De situatie op de oliemarkt doet denken aan die van bijna dertig jaar geelden: Saoedi-Arabië weigert de productie terug te sch...

Niet als, maar wanneer

3427

De Nasdaq stijgt en stijgt. De 5000 ligt voor het oprapen. 15 jaar geleden knalde de index ook door de 5000. Toen volgde 48 uu...

Obligatiebelegger zit goed

1665

De ongekend lage rente werpt de vraag op of er sprake is van een luchtbel op de obligatiemarkt. Het antwoord is volgens ons nee.

Koopadvies met lager koersdoel

1156

Gilissen handhaaft het koopadvies voor SBM, maar verlaagt het koersdoel van €20 naar €15.

Hoog dividend uit het Verenigd Koninkrijk

1230

iShares UK Dividend belegt in 50 Britse aandelen gerangschikt op hoogte van dividendrendement. De ETF biedt een dividendrendem...