Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Fusie ook goed nieuws voor Ahold?

357

Een eventuele fusie tussen Ahold en Delhaize is in ieder geval voor beleggers in laatstgenoemd aandeel goed nieuws, meent ING.

Volop verder bouwen

159

De huizenmarkt in de VS is aan een onstuitbare opmars bezig. Doe-het-zelf-keten Home Depot plukt er de vruchten van.

Met een put zit je goed

2702

Bij Goldman Sachs ontdekte men dat bepaalde aandelen tussen mei en augustus vaak het schip ingaan. De analisten van de zakenbank schuiven tien Amerikaanse fondsen naar voren die veelal verlies lijden. Wij vonden tien Nederlandse tegenhangers.

Cijferlijst AEX en midcaps

2818

De eerste examenweek zit erop. Middelbare scholieren zwoegen drie weken lang voor een goed eindcijfer en uiteindelijk hun diploma. Maar welk eindcijfer krijgt de AEX en welke midcappers scoren een 10?

De eeuwige vluchtheuvel

641

De rendementen van goud en zilver vallen al jaren tegen. Toch is het een goed idee om edelmetalen op te nemen in de portefeuille.

ETF met prachtige aandelen

648

De sector Consumer Discretionary was in de Verenigde Staten de laatste jaren een van de grote uitblinkers. De sterke performan...

QE: op naar 30.000 euro per seconde?

566

60 Miljard euro per maand of 23.148,15 euro per seconde. Dat is het bedrag dat gemoeid is met de quantitative easing. Het is e...

Op de markt is je gulden een daalder waard

3155

Wie nu aandelen voor minder dan twee derde van de boekwaarde wil kopen, heeft de keuze uit een beperkt aantal fondsen. De S&P ...

Seminar inkomen uit beleggen

536

Donderdag a.s. (21 mei) is er weer een online seminar in samenwerking met Grip op je Vermogen.

Vier fondstips

1220

De Belgische bank Puilaetco Dewaay tipt vier beleggingsfondsen.