Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Lezersavond

312

Donderdagavond 22 januari vond de eerste lezersavond plaats. Ondanks problemen op het spoor rond Utrecht waren toch bijna 100 abonnees aanwezig op het kantoor van Beleggers Belangen in Amsterdam.

Zwarte zwanen zijn grijs

1609

Om de zoveel tijd vindt een gebeurtenis plaats die je niet zag aankomen. Zoals vorige week de loskoppeling van de Zwitserse frank. Die kostte valutahandelaren de kop. Voor hen een zwarte zwaan, op de beurs echter zijn de meeste zwanen grijs.

Zilver is beter dan goud

731

Zilver is sinds de jaarwisseling flink duurder geworden, maar is ten opzichte van goud nog altijd relatief goedkoop.

15 Tips voor 2015

7970

Of je nu een beginneling bent of een ervaren rot, hier zijn 15 tips die je helpen om in 2015 weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen. De adviezen komen niet van de een of andere analist, beursgoeroe of zakenbank, ze zijn afkomstig van de SEC.

Opkoopprogramma behelst 1,14 bln

1477

De ECB gaat voor 60 miljard euro per maand staatsobligaties opkopen. Het verruimingsprogramma loopt in ieder geval tot en met september 2016.

Wie krijgt de hardste klappen?

1689

Dat de oliesector er momenteel niet al te rooskleurig voorstaat is duidelijk. Maar hoe hard zijn de klappen die gaan vallen en...

Zes opties

3670

Al geruime tijd zijn de markten in de ban van QE. Door nadrukkelijk te wijzen op de tweederonde-effecten van negatieve inflati...

Geen gesomber over olie

1349

De olieprijs gaat stabiliseren en later herstellen, meent Julius Baer.

8 Nederlandse favorieten

3183

SNS tipt Arcadis, ASMI, BAM, Beter Bed, Docdata, ING, KPN en TomTom.

AEX niet te stuiten

2147

Het gaat gepaard met enorm grote bewegingen, maar per saldo gaat nu toch ook onze eigen AEX omhoog. Maandag 19 januari sloten ...