Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Sterke dividendaandelen Europa die elk kwartaal uitkeren

322

Anders dan in de Verenigde Staten zijn er in Europa nauwelijks bedrijven die elk kwartaal dividend betalen. Slechts een handjevol daarvan beschikt over de gewenste combinatie van een sterke historie én vooral ook goede vooruitzichten.

Voorkeur voor banken en energie

240

Aandelen van Europese banken en oliemajors zijn favoriet bij Templeton, dat ook nog meer opwaarts potentieel voorziet voor de uitblinkende health care sector.

Advieswijzigingen uitgelicht

1620

Philips was vorige maand een veelbesproken aandeel, toch viel ArcelorMittal de meeste dubbele adviesverhogingen te beurt. Delta Lloyd, SBM, TNT en Unilever zijn echter de aandelen die in september een dubbele adviesverlaging voor hun kiezen kregen.

Koopjes door misverstanden over Rusland

1015

Na een beleggingstrip in Moskou moet ik concluderen dat er heel wat misverstanden over Rusland zijn. Die leiden ertoe dat Russische aandelen tot de goedkoopste ter wereld behoren.

Zeldzame misser van Buffett

1058

Berkshire Hathaway is grootaandeelhouder in de kwakkelende Britse retailer Tesco. Het aandeel verloor dit jaar bijna de helft van zijn waarde en het dividend werd fors verlaagd.

Weinig brood in bakkerijdivisie

540

SNS kijkt reikhalzend uit naar de strategische 'update' van Corbion.

Brunel eruit, Sligro erin

600

In de Nederlandse portefeuille worden twee wijzigingen doorgevoerd. De offensieve en defensieve portefeuille liggen er rustig bij.

Saai is goed

919

Internetfora zijn voor beleggers de plek bij uitstek geworden om hun beslissingen te toetsen. Pas daarbij wel op: de veelbespr...

Dividendportefeuille +14,6% in 2014

1662

De dividendportefeuille blijft uitstekend presteren, ondanks het wisselvallige beursklimaat van de laatste weken. Dankzij een ...