Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Wissels in de ETF-portefeuille

379

Voor het eerst sinds de start van de ETF-portefeuille in maart van dit jaar brengen we enkele wijzigingen aan in de samenstelling. We nemen twee nieuwe grondstoffen-ETF's op en concentreren ons bij de edelmetalen op zilver.

De winnaars van de ebola-uitbraak

351

Welke medicijnmaker de beste belegging is met het oog op het ebola-virus, is lastig in te schatten. Verdubbelingen en halveringen van ebola-gerelateerde aandelen zijn aan de orde van de dag.

De crash der crashes

1543

Vandaag is het 27 jaar geleden dat Black Monday plaatsvond. Op de derde maandag van oktober 1987 verloor de Dow Jones op één dag 508 punten, een bloedbad van 23 procent. De beurskrach van 1987 volgde op een vijf jaar durende bullmarkt en is in zekere zin de eerste flash crash.

Welke aandelen zijn nog goedkoop

5440

Je kunt je ook afvragen of nu het moment is om aandelen te kopen. Uiteindelijk gaat het erom dat je goedkoop koopt en duur verkoopt. Of een aandeel duur of goedkoop is, zie je niet aan de koers, dat bepaalt de waardering.

Fed achter het stuur, ECB heeft het nakijken

816

De huidige richting van de euro-dollarkoers leidt normaal gesproken tot renteverhoging in de VS. Maar de Fed zou wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

Opwaarts potentieel, maar groei valt tegen

161

De omzetgroei bij Barracuda Networks valt wat tegen. Wij verlagen het advies voor dit aandeel naar 'houden'.

Hoger tegen de trend in

1767

Sinds de all-time high van 19 september leverde de S&P 500 zeven procent in, de AEX elf procent. Toch heb je aandelen die tege...

Profiteren van het stimuleren

1280

De Europese Centrale Bank zal zich spoedig gedwongen zien nieuwe stimuleringsmaatregelen te nemen. Drie categorieën in de hoek...

Kandidaten voor een splitsing

1082

De aangekondigde splitsing van Philips inspireert ABN Amro tot een zoektocht naar bedrijven die ook zo’n stap zouden kunnen ze...

Fingers crossed

5053

Er is een correctie gaande. Voor het eerst in jaren dreigt een dip van tien procent. Als de markten echt crashen, dan is dat e...