Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Myth busted

572

Bedrijven herinvesteren hun winst om efficiënter te kunnen produceren of om meer omzet te genereren. Met andere woorden: om meer winst te maken. In theorie is het dividend een sigaar uit eigen doos, maar hoe anders is de praktijk.

Elke maand dividend

831

Het SmallCap Dividend Fund van Wisdom Tree belegt in kleinere Amerikaanse dividendaandelen. De ETF keert elke maand dividend uit.

Goedkope olie schaadt opkomende landen

321

De lage olieprijs is voor sommige landen een zegen, maar per saldo toch een vloek voor de opkomende economieën, zegt Schroders.

Wat is wijsheid?

5402

De AEX kruipt gestaag naar het niveau van de 500 punten. De Britse Footsie maakt komaf met een 15 jaar oud hoogterecord. Wall Street grossiert in all-time highs. Nu nog instappen of moet je eerder verkopen? En zo ja, wat koop je dan?

Uw portefeuille goed beheerd achterlaten

839

Het is geen prettige gedachte en veel beleggers hebben het dan ook niet goed geregeld: wat gebeurt er met uw portefeuille na uw overlijden of bij ziekte?

Twee advieswijzigingen

744

Analisten besluiten tot een adviesverhoging voor Ten Cate en een verlaging voor Wessanen.

Timing is money

2262

Het jaar is nog maar net begonnen of de AEX doet al 13,1 procent; 2x de winst van 2014. De tijd lijkt rijp voor een pauze, mis...

Is Randstad koopwaardig?

1293

De cijfers van Randstad leidden niet tot adviesveranderingen, maar wel tot hogere koersdoelen.

Droogte schaadt ook koersen

787

De droogte in Brazilië kan gevolgen hebben voor Aperam, ArcelorMittal, AB Inbev en Bekaert.

Europese dividendbetalers favoriet

2727

Uit onderzoek van Allianz Global Investors blijkt dat de afgelopen 45 jaar dividend een zeer belangrijke trigger is geweest vo...