Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Het kan niet op in Duitsland

595

Het lijkt niet op te kunnen voor de Duitse economie. Op de lange termijn zijn er best bedreigingen, maar voorlopig is het beleggingsklimaat bij de oosterburen onverminderd gunstig.

Cijfers met korreltje zout nemen

188

Beleggers moeten volgens Standard Life sommige cijfers met een korreltje zout nemen.

Volume bevestigt de trend of niet

1451

Binnen technische analyse speelt het volume een belangrijke rol. Het bevestigt of ontkracht trends en bewegingen in de markt. Het volume leent zich echter ook om bij momentumaandelen de krenten uit de pap te halen.

Triple Buy Signals

7317

Het bestaat, maar een Triple Buy Signal kom je niet snel tegen. Er gaat een sterk signaal vanuit als en insiders, en topbeleggers en bedrijven (eigen) aandelen (in)kopen.

Koerspotentieel van 63%

2268

De vliegramp en het grondoffensief van Israël in Gaza deden de beurs geen goed. Vrijwel alle aandelen daalden, uitgezonderd DSM. Een activistische aandeelhouder dringt aan op opsplitsing en een koers van €85 per aandeel is niet ondenkbaar.

Mooi cijferseizoen

526

ABN Amro MeesPierson rekent ondanks recente winstwaarschuwingen op een mooi cijferseizoen, met name voor Europese bedrijven.

Portefeuilles houden zich kranig

371

Op een onrustige beurs houden de voorbeeldportefeuilles zich prima.

'Komende week gewoon naar 0,55'

1429

De Amerikaanse FDA heeft Pharming toestemming gegeven het middel Ruconest in de VS te gaan verkopen. Een opsteker voor het b...

Vraag op vraag

2013

Grondoffensief in Gaza, een vliegramp die de oorlog aan de oostflank van Europa onder de aandacht brengt en financiële markten...

Risk on of risk off

1558

Bij een hoog rendement hoort een hoog risico. Een hoog risico echter, is geen synoniem voor een hoog rendement. Wat in dat kad...