Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Cijfers tot nu toe gunstig

349

Het cijferseizoen heeft met name voor de Nederlandse portefeuille tot dusver louter goed nieuws in petto.

Enorme verwachtingen bij beleggers

657

TomTom werd vorige week flink heen en weer geschud. Geruchten over de mogelijke verkoop van HERE brachten veel speculatie in het aandeel.

AEX: 400 of 600?

2823

Het directe gevaar van Grexit is geweken. Gaat de AEX naar de 600 of wacht ons een significante dip? Bij een renteopstoot of als de uitverkoop van Chinese aandelen overwaait naar het westen, is de 400-puntengrens zo weer in beeld.

Crashtest

3263

De laatste dateert van 2011, maar om de vier jaar zijn aandelenmarkten het voorwerp van een grote correctie. Absoluut veilige aandelen bestaan niet, niettemin slaagden een aantal fondsen voor de crashtest en faalden andere jammerlijk.

Van familie moet je het hebben

1496

Werden familiebedrijven vroeger beschouwd als de zwakke broertjes van het bedrijfsleven, nu wordt hun business model aangeprezen als lichtend voorbeeld voor beursgenoteerde bedrijven. En wel omdat zij op de beurs hun mannetje staan.

Goud heeft blok aan het been

2193

De gestage daling van de goudprijs is omgeslagen in een vrije val. Drie factoren zetten de prijs flink onder druk.

Herhaalt de geschiedenis zich?

2052

Twee economen van Schroders over de vraag of de wereld net als in de vorige eeuw afstevent op een Grote Depressie.

Met geld smijten en toch goed bij kas

1237

Amerikaanse bedrijven spenderen de laatste jaren enorme bedragen aan de inkoop van eigen aandelen, met Apple als meest in het ...

Geen overname te verwachten

553

Een overnamebod op KPN is volgens Berenberg op korte termijn onwaarschijnlijk.

Beter dan aandelen

2413

Als belegger kunt u uw geld op de bank zetten, uitlenen of investeren. U kunt het ook beleggen in kunst, antiek, zeldzame post...