Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

De 10 beste aandelen ter wereld

15

De consultants van BCG gaan elk jaar op zoek naar de beste aandelen ter wereld. In totaal schuiven ze 260 bedrijven naar voren. Een overzicht van de Global top 10 en de top 10 van large-caps.

Het kan niet op in Duitsland

735

Het lijkt niet op te kunnen voor de Duitse economie. Op de lange termijn zijn er best bedreigingen, maar voorlopig is het beleggingsklimaat bij de oosterburen onverminderd gunstig.

Cijfers met korreltje zout nemen

229

Beleggers moeten volgens Standard Life sommige cijfers met een korreltje zout nemen.

Triple Buy Signals

7326

Het bestaat, maar een Triple Buy Signal kom je niet snel tegen. Er gaat een sterk signaal vanuit als en insiders, en topbeleggers en bedrijven (eigen) aandelen (in)kopen.

Volume bevestigt de trend of niet

1536

Binnen technische analyse speelt het volume een belangrijke rol. Het bevestigt of ontkracht trends en bewegingen in de markt. Het volume leent zich echter ook om bij momentumaandelen de krenten uit de pap te halen.

Koerspotentieel van 63%

2310

De vliegramp en het grondoffensief van Israël in Gaza deden de beurs geen goed. Vrijwel alle aandelen daalden, uitgezonderd DS...

Mooi cijferseizoen

539

ABN Amro MeesPierson rekent ondanks recente winstwaarschuwingen op een mooi cijferseizoen, met name voor Europese bedrijven.

Portefeuilles houden zich kranig

371

Op een onrustige beurs houden de voorbeeldportefeuilles zich prima.

'Komende week gewoon naar 0,55'

1440

De Amerikaanse FDA heeft Pharming toestemming gegeven het middel Ruconest in de VS te gaan verkopen. Een opsteker voor het b...

Vraag op vraag

2115

Grondoffensief in Gaza, een vliegramp die de oorlog aan de oostflank van Europa onder de aandacht brengt en financiële markten...