Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Het aanzien van 2014: geen saai jaar

11

Een saai jaar was het niet op de beurs. Ook de voorbeeldportefeuilles van Beleggers Belangen stuiterden alle kanten op.

Analisten verdeeld over Rusland

59

Rusland is in een gevaarlijke negatieve spiraal terechtgekomen. Wereldleiders moeten nu het hoofd koel houden. Contraire beleggers kunnen met babystapjes in Russische effecten stappen, trendvolgende beleggers wachten op bodemvorming.

Menno van Hoven over dividend

854

Donderdag verzorgt Beleggers Belangen opnieuw een webinar over dividendbeleggen met tien tips voor 2015. Menno van Hoven, beheerder van de dividendportefeuille, geeft alvast tekst en uitleg.

Aandelen, what else?

1012

Beleggen is vooruitzien, maar op de beurs is de achteruitkijkspiegel altijd helderder dan de voorruit. Echter, de contouren van de thema’s die in 2015 hun stempel op de financiële markten zullen drukken, tekenen zich nu al af.

Marktontwikkelingen leiden tot koopadvies

615

KBC heeft voldoende vertrouwen in BAM voor een koopadvies.

Einde van de bullmarkt?

1612

De AEX is in wel heel korte tijd gezakt van een nieuw jaarrecord boven de 430 punten tot ruim onder de 400, waardoor er dit ja...

Roerige tijden op de beursvloer

703

Het wekelijkse overzicht van de voorbeeldportefeuilles van Beleggers Belangen, die roerige beursweken beleefden.

Amerikaanse topfavorieten

599

Forbes zet op gezag van Amerikaanse topbeleggers Footlocker en Kellogg op zijn favorietenlijstje.

Overnamekandidaten voor 2015

5505

Het beursjaar 2014 werd gedomineerd door overnamekoorts en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Wat zijn volgens beleggers d...