Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Banken krijgen vierde bail-out

110

Na de rechtstreekse overheidssteun, de nationalisaties, het min of meer gratis kunnen lenen van de ECB (LTRO en TLTRO), krijgen banken sinds kort hun vierde bail-out. De ECB is begonnen met het opkopen van asset-backed securities en covered bonds. Wederom een niet-verdiend cadeau.

De beste aandelen voor een volatiele bullmarkt

1647

Het was een ware achtbaan de afgelopen twee weken. Volatiliteit signaleert onzekerheid en vaak is dat geen stimulans voor stijgende koersen. Niettemin outperformen in bullmarkten met gematigde volatiliteit aandelen met hoge bèta’s zoals Ablynx en Aperam.

What else?

227

De kracht van merken als Nespresso maakt van Nestlé een veilige haven binnen het aandelensegment.

Fingers crossed

5422

Er is een correctie gaande. Voor het eerst in jaren dreigt een dip van tien procent. Als de markten echt crashen, dan is dat een uitgelezen kans om te kopen. Als je correcties niet kunt verdragen, moet je niet beleggen, ook niet in dividendaandelen of in low risk.

Exact: kopen of niet?

487

Apax betaalt geen premie bij de overname van Exact, meent ABN Amro.

Beleggen met rugwind in Japan

790

De economie in Japan staat er florissant voor. Beleggers hebben volop mogelijkheden om daar een graantje van mee te pikken.

Chipfabriek biedt kansen

506

Samsung gaat een enorme chipfabriek bouwen en dat is uitmuntend nieuws voor ASML, ASMI en Besi.

Robolution

1864

Robots zijn buiten fabrieken en laboratoria nog beperkt inzetbaar, toch groeit de sector aan ongeziene snelheid. Zelfs China d...

Meningen verdeeld over Duitsland

610

Komt Duitsland wel of niet in een recessie? ING-economen zijn het niet met elkaar eens.

Verrassingen in het kwartaalseizoen

998

Aegon kan negatief verrassen met de derdekwartaalcijfers en ING positief, aldus Oddo Securities.