Opinie

De redacteuren van Beleggers Belangen geven dagelijks hun visies op en commentaren over de ontwikkelingen op de binnen- en buitenlandse financiële markten. Ook nodigen we regelmatig externe auteurs uit om hun mening te geven.

Analisten kopen en verkopen

3067

De ‘hot stocks’ en blacklists van analisten: welke aandelen uit de AEX/AMX, de STOXX Europe 600 en de S&P 500 beloven volgens hen het hoogste rendement en welke kun je beter mijden?

De voetsporen van Buffett

474

Het nieuwste beleggingsproduct van Synvest imiteert de strategie van Warren Buffett. Maar wel met hoge kosten.

Stappenplan Twitter voor beleggers

402

In het omslagartikel van Beleggers Belangen deze week leggen we uit hoe u Twitter kunt gebruiken om nieuwe beleggingsideeën op te doen. Nu op de site een stappenplan en een lijst met alle links uit het artikel.

Wanneer verkopen?

4228

Binnenkort worden beleggers overstelpt met koopadviezen. Verkopen is echter net zo belangrijk als kopen. Als de koers met procenten gedaald is, dan is het klip en klaar dat u eerder had moeten verkopen. Zeven tips en een bonustip van Warren Buffett.

Eindelijk eurodiscussie, maar nu doorpakken

1206

Deze week vond bij ABN Amro een heus economendebat plaats over de houdbaarheid van de euro. Een goede stap, maar nu is een volgende, meer inhoudelijke discussie over de alternatieve euroscenario’s noodzakelijk.

Nasdaq 5000 2.0

2087

Eind jaren negentig stapelde de Nasdaq record op record. Nu is de schermenbeurs het ondergeschoven kindje van beleggers, maar ...

Wind in de zeilen

1202

Add Value Fund noemt de vooruitzichten voor Aalberts, Brunel, Kendrion en Ten Cate gunstig.

Scenario’s voor Fugro

2894

De koers van Fugro maakt rare sprongen, maar de laatste koersstijging is niet uit de lucht gegrepen. Boskalis ziet strategisch...

Cijferseizoen goed voor portefeuilles

496

Het kwartaalcijferseizoen bracht voor de fondsen in onze voorbeeldportefeuilles hoofdzakelijk goed nieuws.

Aandelen in beweging

1089

Hoewel de AEX vorige week nauwelijks van zijn plek kwam, was er op fondsniveau wel veel te beleven. Overnamenieuws, geruchten,...